neděle 4. září 2016

V září nás oslní Ohnivý Fénix

7. září 2016 se probouzí, v letošním roce Ohnivé Opice, již osmý vládce měsíce, kterým je tentokrát Ohnivý Fénix (Ding You). Nacházíme se právě v období roku, kdy se čchi proměňuje před tím, než se začne kumulovat a skrývat. Období Fénixe je také druhým podzimním měsícem tohoto roku, ve kterém nastává moment podzimní rovnodennost. Podívejme se tedy spolu na to, co nás v tomto měsíci čeká. Na co si dát pozor, a naopak, jaká pozitiva nám Ohnivý Fénix (DING YOU) přináší. 
Znamení Fénixe, jak já překládám pozemskou větev YOU, překládají mnozí jako Kohouta, ale považte, že znamení YOU je yinové (ženské) povahy a že jeho spřízněným partnerem je Drak. Drak, který je jediným zástupcem mytických stvoření staré Číny v horoskopech. I pro to je pro mne, podle vzorů starých Taoistů, pozemské znamení YOU spíše Fénixem, který symbolizuje ženský element a císařovnu oproti Kohoutovi, který také v našem symbolickém vnímání, představuje trochu jiné atributy. Je-li Fénix tedy představitelem ženského principu jin, smyslu pro krásu a císařovny, může být důstojným partnerem Drakovi, který je symbolem císaře a mužského elementu. 

Znamení YOU ve svém původním významu je však znamením, které se vztahuje hlavně k oslavám a díkům za bohatou sklizeň, proto také představuje ve své psané podobě nádobu, ve které kvasí víno, které se chystá na oslavy. Znamení Fénixe se tedy pojí se schopností třídit, rozdělovat, uspořádat a potažmo oddělit účel od prostředků k jeho dosažení. Je to znamení nesoucí ve svém nitru posuzování a hodnocení, protože patří ve svém původu k elementu jinového Kov. Pro tento čas si ale letos oblékl Ohnivý kabát. 

Ten z Vás kdo sleduje moje předpovědi pravidelně nebo se čínskou astrologii BaZi zabývá hlouběji, ví, že Oheň v této kombinaci nenechává Fénixe plně projevit, a může jeho energie činit jako by lapené v pasti. Uvězněný, osamělý Fénix je tedy určitým symbolickým vyjádřením Ding You. Yinový oheň je v této kombinaci ne zrovna příznivým Qi Sha projevem. 

Jak už jsem uváděl výše, je Fénix spřízněným se znamení Draka a proto lze očekávat, že Draci budou mít tento měsíc lepší vyhlídky než jiná znamení. Další příznivé kombinace má Fénix s Buvolem a Hadem. S nimi tvoří tzv. „Nebeskou trojici“ a proto, pokud se potkají znamení Buvola, Hada a Fénixe jako vládci měsíce, dne a hodiny, bude to vysoce příznivá doba. Pokud tedy máte tento měsíc nějaké důležité aktivity, využijte k nim tyto okamžiky. Sledujte v tomto smyslu sdílení kalendář googlu, kde na tyto okamžiky upozorním. 

Nepříznivé je znamení Fénixe hlavně k Zajícovi a nejvíce by si měli dávat pozor Kovový Zajíci (obecně ročníky 1951 a 2011). Zde mluvíme o jakémsi kolizním postavení, které se může projevit neblaze do vašeho života. Podobně jako Zajíci by se měli mít na pozoru také Krysy a Psy. Ani pro ně není znamení Fénixe nejpříznivější, ba právě naopak. 

Oheň, který je letos vládnoucím elementem tohoto znamením, ale také letošním vládcem ročního znamení Opice, se může neblaze projevit právě ve dnech spojených s elementem Ohně. Naštěstí se v tento měsíc nepojí s Ohněm žádné z kolizních znamení, jako je Zajíc, Krysa nebo Pes a tak je potřeba mít se na pozoru hlavně ve dnech Ohnivého Fénixe (12.09) a Ohnivého Hada (2.10). Zde hrozí výší riziko požárů, pro kumulaci elementu Ohně. Kolize na úrovni nebeské a pozemské se nachází hlavně ve dni Vodního Zajíce (18.9). Ani tento den byste neměli dát ze zřetele a to také proto, že jeho denní strážce je kolizní Ničení. 

Za zmínku ještě stojí také tří zvláštní dny v tomto měsíci. Těmi dny jsou dva z deseti neblahých dní v roce, které jsou zapovězeny pro nakládání s penězi. V tyto dny se nedoporučuje peníze vydávat ani přijímat. Nedoporučuje se v tyto dny nic důležitého nakupovat ani prodávat. Tedy nemluvíme o chlebu a másle k snídani, ale o transakcích, které se podílejí na vašem bohatství. Jedná se o dny 11 a 13 září 2016. Dalším nepříliš příznivým dnem, je jeden den ze skupiny tzv. „4 mrtvých“. Toto skoro až strašidelné označení je označení pro dny, v nichž se energie Čchi stáhne na svoje minimum a jako by zemřela. Děje se tak v den, který předchází dnům Slunovratu nebo Rovnodennosti. V dnešním roce tedy podzimní den 4 mrtvých přináleží 21.9.2016. 

Orgánem, který je, na základě orgánových hodin, pod vládou tohoto měsíce, jsou ledviny a proto je potřeba jim s nadcházející zimou věnovat péči. Ledviny jsou spojeny s Vodou a slanou chutí. Věnujte péči v tomto měsíci svým ledvinám a ony Vám v zimě poděkují. Snídejte teplé pokrmy, jako jsou kaše či polévky. Moxujte, nebo prostřednictvím akupresury stimulujte ledviny a udržujte je v teple. Ledviny uchovávají naší životní sílu, a proto si zaslouží naší zvýšenou péči.

Žádné komentáře:

Okomentovat