úterý 4. dubna 2017

Duben 2017 - měsíc Dřevěného Draka

Drak jako strážce času - Chen
Každoročně je měsíc Duben spojen s Drakem, a letos bude dubnu vládnout Dřevěný Drak. Své vlády se ujme 4. Dubna v hodině Opice (15/17 hod.) a vládnou bude do 4. Května, kdy ho na trůnu vystřídá Dřevěný Had. Co nám Dřevěný Drak pro nadcházející dny přinese? 

S Drakem je to v čínské metafyzice složitější. Máme zde doslova totiž několik Draků. Drak jako symbol času, Drak jako mytické zvíře, od něhož Číňané (Hanové) odvozují svůj původ díky císaři Fu-Si. Drak jako bytost východního nebeského Paláce (Si Xiang) a pak Drak jako symbol Východu ve Feng Šuej. My Evropané to špatně rozlišujeme, protože Drak jako Drak, ale Číňané to rozlišují. Pro jednotlivé Draky mají rozdílná slova a tak ví, zda se mluví o Drakovy jako o určitém časovém Období (Chen) nebo o mytické postavě (Lung). Drak ve Feng Šuej je spojen s elementem Dřevo, V čase je primárně podřízen elementu Země a jako mytický tvor vládne vodě. Tedy o jakém Draku; o jaké symbolice, budeme dnes mluvit? Je to Drak (Chen) strážce času.

Původ symbolu Chen leží v šerém dávnověku, a přestože znak Chen (DRAK) je Jangovou „Pozemskou větví“, bývá pokládán za vyobrazení ženy. Představuje sklánějící se ženu patrně v rozpacích v období menstruace. Tím vyjadřuje odkaz na časové období, které bychom mohli nazvat „ještě není vše připraveno“, protože v této době žena nemůže počít. Víme ale, že období vhodné k početí se blíží a brzy nastane. Chen nám tedy naznačuje přicházející příznivé období, přináší příslib budoucích možností, vitality a překvapení. Podstatou tohoto znamení je nepředvídatelnost, což může mnoha začátečníkům připadat protichůdné, když jangový element země představuje stabilitu a je symbolizován horou. Ale stačí si jen vybavit, jak nepředvídatelné umí ženy v období své menstruace být a pochyby o významu znaku se rozptýlí. Drak je posledním znamením Jara a je tedy přechodovým a proměnlivým obdobím. Spojujeme s ním sílu a vitalitu. Jang narůstá a nabírá na své síle.

Drak je v kolizi se znamením Psa, které se oproti němu drží více při zemi, a není tolik proměnlivé. Proto budou dny Psa v tomto měsíci kolizní a nepříliš příznivé. Ti co se narodily v roce Psa, mohou mít tedy obecně nepříliš příznivý také celý měsíc, ale pokud použijí ke zdolání obtíží pomoc žen ve znamení Buvola, nebo mužů narozených ve znamení Kance, bude pro ně výsledek jejich snažení jistě příznivější.

Drak patří do nebeské trojice s Krysou a Opicí. Lidem s těmito zvířaty v horoskopu se tedy bude dařit, zvláště pokud jsou narozeni v letech, kterým vládl Kov. Stejně příznivé se Drak staví k Fénixovi (Kohoutovy). Spolu s ním tvoří tzv „Harmonickou kombinaci“, která těm, co mají Fénixe ve svém horoskopu, může posílit element Kov, tedy pokud se současně narodili na podzim (srpen, září, říjen). 

Pozor by si měli dát potom také lidé narození v letech Draka, Zajíce a Buvola. Ti mohou v tomto období prožívat některé z problematických období svého života, ale vše závisí na osobních horoskopech a nastaveních. Pro tyto případy je možné si domluvit konzultaci nad vaším osobním horoskopem.

Znak Chen
Drak se vyskytuje v horoskopech ve všech pěti základních formách. Známe tedy Draka Dřevěného, Ohnivého, Zemského, Kovového a Vodního. Každý drak je trochu jiný, to dá rozum, a tak se každé časové období projevuje jinak. Dřevěný Drak je trochu komplikované znamení. Mohli bychom říct, že v tomto období se mohou projevit převážně problémy se zákonem, respektováním dohod a smluv. Společnost má svá pravidla a jejich dodržování a respektování dělá společnost spořádanou a silnou. Respekt k zákonům a dohodám je pro život společnosti důležitý. Snažte se, aby vaše cíle byli realistické a dosažitelné, protože jinak bude docházet ke sporům a svárům a tím bude štěstí omezováno. Znaku Chen je vlastní nepředvídatelnost a s nepředvídatelností, proměnlivostí musíte bojovat přísnou důsledností a proto, pokud Vám může Drak způsobit nějaké obtíže, uplatněte přísnou důslednost, abyste jeho proměnlivé vlivy ovládli.

V tomto měsíci se dá podpořit bohatství i jedním netradičním způsobem. Využijte příznivých dnů bílých Hvězd, o kterých píšu zde (odkaz), k posílení vašich materiálních potřeb. A těm, kteří mi napíšou na email, jak se jim líbí moje články a o čem by rádi četli, zašlu bezplatně návod na aktivaci Hvězdy Dračí ctnost, která nám pomáhá podpořit naše peníze.

Spolupůsobit v tomto měsíci bude Hvězda Zlaté Vody, která je známá hlavně pod jménem 6-bílá. Jde o jednu z devíti Hvězd v sytému Feng šuej. Bílé šestce je vlastní element Kovu a pojí se s ní dobrá kariéra v armádě a literární schopnosti. Pokud tedy chcete začít psát knihu, je toto období pro tento typ aktivity příznivé. Postavení Bílé šestky je v této souvislosti významné ještě v jednom směru. Taoistická numerologie nás učí trochu jinému pohledu na čísla a vztahy mezi nimi a ti z vás, kteří mne sledují, ví o kombinaci tzv. bílých Hvězd 1-6-8. Tato kombinace se objevuje jak ve vztahu Rok/Měsíc/Den, tak ale také ve vztahu 20letýcyklus/Rok/Měsíc. Tedy můžeme si dovolit předpovědět, že v tomto měsíci, tak důležitém pro pozemské, materiální aktivity, bude spolupůsobit přízeň osudu těm, kteří budou připraveni a kteří využijí nabízeného potenciálu.

Tento měsíc tedy přeje bohatství, které je možné podpořit aktivací Hvězdy Dračí ctnost, a pokud se chystáte investovat je příznivá převážně investice do měny, šperků, hutnictví a kovoprůmyslu obecně. Pokud se chystáte začít s podnikáním, tedy už otevřít provozovnu, popřípadě e-shop, pokud se tedy už chystáte inkasovat peníze, ne jen plánovat, ale už fakticky podnikat, je to pro Vás příznivá doba.

Přeji Vám ve vašich aktivitách přízeň osudu a náklonnost hvězd a budu rád za vaše příběhy jak ty úspěšné tak i ty neúspěšné. Z těch se totiž můžeme učit nejvíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat