sobota 14. července 2018

Červenec - měsíc Zemské Kozy

V sobotu 7. července, něco málo před pátou hodinou ranní, převezme svoji vládu nad pilířem měsíce znamení Ji Wei (Zemské Kozy). Vystřídá tak znamení Bing WU (Ohnivého Koně), který vládl v červnu. Nastává tím také poslední měsíc letošního léta, tak jak ho chápe a počítá čínské astrologie. Léto se v rámci čínské astrologie počítá totiž odlišně od naší západní astrologie, a rámci každého roku rozeznáváme, kromě čtyř klasických ročních období, také šest období proměn čchi. Spolu s koncem měsíce Kozy se tedy ukončí nejen léto jako roční období, ale také období zrající čchi, která se po dozrání s nástupem podzimu začne proměňovat. Spolu se znamením Ji Wei (Zemské Kozy) se na nebi ujme vlády Hvězda „Purpurová devítka“ a co nám tato Hvězda přináší si povíme později.

Obecně je každý z posledních měsíců jednotlivých ročních období věnován elementu Zemi, což je důležité kromě jiného také pro naše zdraví, viděno právě optikou tradiční čínské medicíny. Tedy měsíce Buvola, Psa i Draka jsou spolu s měsícem Kozy přiřazeny k elementu Země. V tomto roce je vše umocněno tím, že Koza, které vládne tomuto období, je Koza Zemská. Zemská Koza v roce Zemského Psa. Vypadá to jako přemíra Země, nezdá se vám? A je tomu skutečně tak. Silný element Země tohoto roku je v červenci ještě umocněn. Pro ty z Vás, pro které není element Země tzv. šťastný element to bude přinášet různé komplikace, odvislé od vašeho osobního horoskopu.

Nebude asi překvapivé, že pro lidi se silným elementem Země nebude toto obdobím příznivé, protože je toto období bude dělat neharmonickými a enormně zatěžovat jeden z pěti elementů. To se může nepříznivě odrazit na problémech se žaludkem a slezinou, a tedy svým způsobem na trávení jako takovém. Únava, potřeba odpolední siesty (mikrospánky řidičů), komplikace s diabetem, průjmy a další průvodní jevy této oblasti se dají u lidí očekávat ve zvýšené míře. Zanedbat by se, ale také neměla oblast tenkého střeva (přidružený orgán srdce), která je s obdobím Kozy spojena. Protože spolupůsobí purpurová devítka, bude stále vyšší pravděpodobnost k srdečním kolapsům, infekčním onemocněním a onemocnění očí. Zdá se to jako velký výčet, ale rozhodně zde není zastoupeno celé spektrum nemocí spojených s elementy Ohně a Země a trigramem Li (Oheň)
Nejvíc by si na tyto a další problémy měli dát ti, kteří se narodili v letech Chou (Buvola) a Xu (Psa), nebo ti, v jejichž horoskopu jsou Buvol, Pes či Krysa (Zi) zastoupeni a to i jednotlivě. S těmito znameními má totiž znamení Wei (Koza) problematické vztahy. Nejméně příznivé vztahy nacházíme směrem k Buvolovi (Chou) který je kolizním znamení Kozy, ale ani Pes (Xu) nebo Krysa (Zi) na tom nejsou úplně dobře. Je asi dobré také zmínit, že už v obecné rovině není tento měsíc příznivým, protože jak už jsme uvedl, mezi Psem (Xu) a Kozou (Wei) panují nepříznivé vztahy a Hvězdy. Pokud se navíc sejdou Pes, Koza a Buvol v jedné kombinaci probudí se šikanózní vlivy. Pokud tedy váš horoskop obsahuje Buvola, buďte tento měsíc obezřetní, abyste se nedostávali zbytečně pod neblahý vliv času, potažmo Hvězd.

Příznivě se naopak znamení Kozy (Wei) staví ke Koni (Wu) a k Zajíci (Mao) a Kanci (Hai). Lidé narození v létě mívají z tohoto období větší prospěch než ti narození v zimě, na jaře či na podzim. Určitě by stálo za zmínku určité výsadní postavení znamení Zajíce (Mao), které se pro tento měsíc stává symbolem prosperity a dny Zajíce je tedy dobré využít v záležitostech hojnosti a blahobytu. Pohlídejte si také dny v nichž vládne Yangové dřevo (Jia) a to převážně sobotu 21.července, která je s ohledem na základní nastavení příznivým dnem.

Hvězda Purpurová Devítka, která v systému XKLS vládne měsíci červenci je stejná jako roční Hvězda a zesiluje tedy vlivy tohoto roku. Dobré posiluje, ale činí tak i s těmi špatnými. Negativa se projeví hlavně u lidí narozených pod vládou trigramu Kan (Voda), spojených s Hvězdou Bílá Jednička a tím pádem i u domů orientovaných na Jih. Nebude tedy příznivé cestovat na sever, protože v této oblasti budou projevovat kolize, stejně tak jako tomu bude v souvislosti oblastmi spojených s elementem Vodou. V této souvislosti neleze nevzpomenout osud 13ti thajských chlapců uvězněných vodou s podzemí hory. Touto optikou bude boj o jejich záchranu o mnoho náročnější.

Pokud se vám článek libí, děkuji za jeho sdílení a přeji vám, abyste prázdniny pod vládou Kozy a Opice, prožili v klidu a radosti.
Od září se otevírají nové kurzy pro začátečníky i pokročilé a vše o tom najdete na webu Školy Pěti Prvků.

Žádné komentáře:

Okomentovat