pátek 3. srpna 2018

Srpen 2018 - měsíc Kovové Opice

Srpen roku 2018, je spojen se znamením Kovové Opice (Geng Shen), která se své vlády ujímá 7. srpna v 14,30 hod. Vládnout bude i část září a to do 7. září cca do 17,30 hod., kdy se své vlády ujme Kovový Fénix (Xin You). Spolu se začátkem vlády Opice (Shen), tedy končí astronomické léto a začíná se své vlády ujímat podzim se svým elementem Kov, který bude vládnout po tři měsíce, tedy srpen, září a říjen. Spolu s Kovovou Opicí (Geng Shen) se bude projevovat také vliv plující Hvězdy označované jako bílá osmička a Hexagramu Kan Wei Shui. Tolik ty nezbytné technikálie, které řeknou něco především studentům a praktikům tradičního Feng Shui a astrologie. Pro vás ostatní jsou určeny následující řádky kde se spolu podíváme dál na to, co vlastně tyto věci znamenají a jak se mohou projevit v našich životech. 

Znamení Kovové Opice (Geng Shen) je v symbolice zobrazováno jako Opice, která leze na ovocný strom, čímž nám naznačuje přibližující se období sklizně, které je spojeno s obdobím Kovu. V tomto období sklízíme hospodářské plodiny, oddělujeme zrno od plev a třídíme věci k uskladnění. Samotné znamení Opice (Shen) je zvláštní znamení už jen samo o sobě. Ve starém vyobrazení tohoto znamení vidíme dvě ruce svírající provaz, což nám může naznačit zvětšující se sílu a spojení s duchy nebes. Obecně je toto znamení pokládáno za projev rozumové bystrosti a inteligence. Proto nám naznačuje, že u lidí spojených s tímto znamením nacházíme prvky nezávislosti, chytrosti až vychytralosti a mnohdy bývají tito lidé také zábavnými společníky. Každé znamení zvířete, správně označované jako pozemské větve (EB), má podle roční doby, se kterou je spojeno přiřazen určitý vlastní element. Protože je Opice (Shen) spojena v rámci ročních cyklů s podzimem, je jejím vlastním prvkem Kov. To nám pak dává klíč k pochopení toho, jak se můře projevovat, a jaké rozdíly budou například mezi Ohnivou Opicí (Bing Shen) a Vodní Opicí (Ren Shen). U každé z Opic budeme pozorovat trochu jiné tendence a preference. 

Pokud se na znamení Kovové Opice (Geng Shen) díváme ne jako na znaky nativního horoskopu, ale jako na znamení určitého časového úseků, musíme si je dát do souvislostí s dalšími znameními. V našem případě se znamením roku Zemského Psa (Wu Xu), v rámci kterého, toto znamení posuzujeme. V roce Psa (Xu) je měsíc Opice (Shen) obdobím, které je náchylnější k úrazům a zraněním, které pocházejí z trestné, nebo kriminální činnosti, a u kterých hrozí až tělesné následky (Hvězda Nebeského Psa). Buďte tedy opatrní, protože v tomto období hrozí nehody a nemoci, které mohou do našich životů přinést lidé s nedobrými úmysly. 

Přesto že je toto varování před rizikem obecného charakteru, neplatí stejnou měrou pro všechny. Pro koho tedy platí toto upozornění? Nejvíce jím mohou být ovlivněni ti, kteří se narodili v letech Kance, Hada a Tygra. Tygr (Yin) je kolizním znamením Opice (Shen) a proto to lidé se znamením Tygra mohou mít nejtěžší. Kolizí vztahy bývají destruktivní, protože působí jako náraz a přicházejí jako z čistého nebe. Největší riziko pak čeká ty, kteří se narodili s kombinací, kde je Kov a Země nepříznivý element. Lidé se znamením Kance, mohou být do nesnází přivedeni hlavně vinou třetích osob, a u těch, kteří jsou narozeni pod znamením Hada pak riziko přichází skrz jejich neopatrnost a lehkovážné jednání. 

Pro koho bude toto obdobím příznivé? Tak hlavně pro ty, pro které je Kov a Země příznivým elementem. Toto se dozvíte z vašeho osobního horoskopu narození a je dobré to vědět, protože to jaké elementy jsou pro vás příznivé a které nepříznivé vám odhalí i příznivá a nepříznivá období a typy situací ze kterých vám hrozí nebezpečí. Síla období Kovové Opice (Srpen) a Zemského Psa (rok 2018) je právě v těch jejich „čistých“, přímých energiích. V měsíci srpnu budou navíc dny Jinové a Jangové Vody (Ren a Gui) příznivě ovlivněny Nebeským štěstím a dny spojené se znamením Krysy jsou v tomto měsíci dny prosperity. Bohužel v tomto měsíci nenacházíme den pod vládou Vodní Krysy (Ren Zi), který bychom mohli vyzdvihnout jako den se speciální příznivou kombinací. 

Luna se v tomto měsíci překulí do sedmého lunárního měsíce a nás čeká tzv. Měsíce duchů. Ti, co si pamatují na loňský článek tuší, že to bude po esoterické stránce trochu strašidelné období, protože dojde k otevření pekelných bran, aby se lidé a duše předků mohli setkat. Také se nám v této době objeví svátek pasáčka a přadleny, což je typickým milostným příběhem staré Číny. Nastane tak sedmý den sedmého lunárního měsíce, ale o tom si ještě napíšeme. 

Protože je k Opici (Shen) kolizní postavení Tygr (Yin) budou všechny dny Tygra problematické. Tři zabijáci se usadí na jihu a budou spojeni se znameními Hada, Koně a Kozy. A pokud je váš Květ broskvoně spojen s Fénixem (You) otevřou se vám nejspíš dveře k novým romantickým situacím. Bude to chtít od vás jen jediné, být připravený. 

1 komentář:

  1. Pokud v mem Bazi opice je Travel horse,tak u cestovani mam volit jeji dny?

    OdpovědětVymazat