sobota 22. září 2018

Lidé typu Ding - Oheň jin


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Ty, kteří mají denního vládce ve znamení jinového Ohně (Ding), bychom si mohli nejlépe připodobnit ke svíčce nebo lampě, která projasňuje temnotu noci. I pro tuto podobnost bývají tito lidé velkými motivátory a přirozenými vůdci, kteří se dostávají do čela různých společenstev, aniž by o to museli nějak více usilovat.

Stejně jako svíčka, která vnáší svoje světlo do hluboké tmy, i lidé jinového Ohně (Ding), kteří se narodili v noci mezi hodinou Fénixe a Zajíce (17:00–7:00), budou více zářit. Plamen svíčky je zkrocený, kultivovaný plamen, a proto i jednání těchto lidí bývá rafinované, kultivované a elegantní. Svá rozhodnutí dělají pečlivě a mají pro ně vždy jasné argumenty. Těší je filozofie a rádi se zabývají lidským osudem, mají blízko k metafyzice, a tak nejen díky tomu mohou také zdárně motivovat, nebo naopak manipulovat s ostatními. Přesto ale vnáší světlo poznání do života těch, se kterými přijdou do styku. Bývají nesmělí a nejsou tak okázalí jako lidé Bing (Oheň jang), ale pokud pro něco zahoří, tak většinou až na popel.

Protože mají rádi ve věcech jasno (světlo osvětluje), neradi se pouštějí do nových věcí, ale spíše opakují ty samé věci a postupy. Tím si vytváří svou vlastní rutinu a snaží se držet ve své komfortní zóně. Raději se vydají cestou, kterou znají, byť by mohli po nové cestě dojít k cíli dříve.

Lidé Ding (jinový Oheň) jednají upřímně a otevřeně, mají potřebu mít ve všem jasno, a proto to nejsou moc dobří zákulisní hráči. Složitá vyjednávání nejsou jejich silnou stránkou. Když něco nebo někoho mají rádi, lehce to poznáte.

Většinou umí pracovat s temnotou. Svou, ale i těch druhých. Proto mají mnohdy blízký vztah ke spiritualitě, ale i k náboženství. Důležitým aspektem jejich osobnosti, který sdílejí s lidmi jangové Vody, jsou rozhovory o smysluplných tématech. V lidech Ding je vášeň pro debatu a potřeba porozumět dané věci. Proto jsou schopni podívat se na dané téma z různých úhlů.
Mezi známé osobnosti s denním vládcem Ding patří třeba
  • Dagmar pecková (operní diva)
  • Jan Kraus (herec)
  • Igor Chmela (herec)
  • Serj Tankian (zpěvák a aktivista)
  • Janis Joplin (zpěvačka)
  • Bartosova Iveta (zpěvačka)
  • Věra Špinarová (zpěvačka)
  • PergnerovaTereza (moderátorka)
  • Niel A. Armstrong (kosmonaut)
  • M.Zikmund (cestovatel)
  • Alois Musil (orientalista)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.

Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.


použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat