sobota 1. září 2018

V září 2018 vládne Kovový Fénix (Xin You)

Již tradičně se počátkem září ujímá své vlády Fénix (You) mnohými označovaný jako Kohout. Já sám dávám přednost Fénixovi a v článku zde, jsem popsal proč, takže pokud Vás to zajímá určitě si to přečtěte. Tento Fénix bude Kovovým Fénix (Xin You) a to znamená, že jak Nebeský Kmen, tak Pozemská Větev jsou za jedno, co se týče elementu. Oba představují jinový Kov (Xin) jehož symbolem jsou šperky, drahé kovy a estetické a luxusní prvky v našem životě. Jinový Kov, nemá potřebu být okázalý tak jako jangový Oheň a jeho hodnotící, kategorizují a selektivní projevy nebývají tolik zraňující, jako tomu bývá u jangového Kovu.

Kovový Fénix je silné a mocné znamení, protože jeho vlastní element v tomto znamení tzv koření, což dělá z elementu Kov silný a kvalitní element. Nacházíme ho v letech, které ovládá element jangová Země (Wu), tedy tam kde roky končí číslicí 8 a nebo ty, které končí číslicí 3, protože ty jsou ovládány jinovou Vodou (Gui). To vše umocňuje to, že se zároveň jedná o podzimní měsíc, který je spojen s elementem Kov z podstaty. Ze všech pěti druhů Fénixů (You), je Kovový Fénix (Xin You), tím nejtypičtější zástupcem tohoto znamení. 

To že se zde jedná o silný element Kovu má význam hlavně pro ty, kteří s Kovem jako takovým mají problémy, tedy jedná se pro ně o nepříznivý prvek, a nebo pro ty, pro které je jinová Kov naopak tím elementem, který je podporuje. Tuhle informaci se dozvíte ze svého horoskopu, pokud si ho necháte zpracovat od člověka který tradiční čínskou astrologii ovládá na víc než jen základní úrovni. Element Kov totiž ve vašem životě zastupuje jednu z 5ti základních oblastí. Pokud vy sami jste narozeni ve dni Kovu, je Kov odrazem vaší osobnostní stránky, pokud jste se narodili ve dni Vody, jedná se o element vaší podpory, pokud ve dni Ohně, je Kov vaším elementem Bohatství atd, atd. V tomto směru se rozhodně vyplatí porozumět svému horoskopu BaZi. 

Tím, kdo bude mít v tomto období nejspíš nejvíc problémů, jsou lidé, kteří mají ve svém Horoskopu znamení Zajíce (Mao). Zajíc (Mao), jak tito lidé nejspíš vědí, je pro Fénixe (You) kolizním znamením a naopak. Tedy tyto dvě znamení se nemají rády a lidé narození v roce, měsíci a nebo dni Zajíce (Mao) mohou očekávat problémy v té oblasti, kterou představuje právě ten který pilíř, kde se znamení Zajíce nachází. 

O moc lépe si nepovedou ani znamení Krysy, Psa a nakonec i ti samotní Fénixové. On se totiž Fénix s Fénixem špatně snáší, a tak oproti jiným znamením, která jsou ve svém znamení podpořena, Fénix v období Fénixe mnohdy škodí sám sobě, nevhodnými rozhodnutími a chováním, které působí jako sebe trestání. 

Ten, kdo naopak může z období Fénixe profitovat jsou primárně Draci (Chen), pro které je Fénix (You) obdobím harmonického souznění a zároveň je to pro ně již mnohokrát zmiňovaný Květ Broskvoně. Fénix (You) je Hvězdou Květ Broskvoně nejenom pro Draky (Chen), ale také pro Opice (Shen) a Krysy (Zi). Jste-li tedy narozeni pod vlivem jednoho z těchto tří znamení, je pro vás v tomto měsíci otevřena brána k nějakému příznivému seznámení. 

Hodně podobně na tom mohou být Koně (Wu), tedy vlastně oni ještě o poznání lépe, protože v tomto období je Hvězda Květ Broskvoně na jihu ve znamení Koně (Wu) a zároveň to pro Koně otevírá dveře k Hvězdě Rudá dohazovačka, což je velmi zajímavá Hvězda už podle názvu. No možná teď nevíte a trochu jste se v tom ztratili, protože jsme se nechal trochu unést technikáliemi, ale pokud chcete navázat nová milostná dobrodružství přemístěte živé rostliny přímo do jižního sektoru, ne JV, ne JZ. Přímí jih to musí být a to podpoří podle tradičního Feng Shui na tento měsíc vaše vyhlídky na nová seznámení. A pokud máte v Horoskopu Krysu (Zi), Draka (Chen), Opici (Shen) nebo Koně (Wu), bude to pro vás o poznání lepší. Využijte tedy této možnosti a podořte svůj milostný život. 

Pokud se tento měsíc chystáte na větší investice, snažíte se uzavřít nějaký výhodný obchod, nebo snad se chystáte otevřít podnik, pobočku či máte v plánu podobné aktivity, tak si pamatujte že vhodným dnem pro tyto činnosti budou dny Hada. Ovšem vyjma soboty 22. září 2018, kde se cice jedná o den Ohnivého Hada (Ding Si), protože jde o den Si Li Ri, tedy o den před Podzimní rovnodenností. Tyto dny k úspěšným dnům, v tomto smyslu nepatří. 


Z pohledu tradiční čínské medicíny se probouzí akupunkturních drah ledvin, což je dobré v tomto období využít například moxováním k podpoře a přípravě Ledviny na zimní období. Dále pak masáž bodů na dráze ledvin kolem vnitřní strany kotníku a v oblasti achilovy šlachy. 10-15 minut masáží a vtírání kvalitních olejů podpoří v době mezi 17 – 19 hodinou budou blahodárně působit na váš organizmus v oblasti ledvin i močového měchýře (vnější strana kotníku). Protože se v září projevu silně element Kovu, je dobré si dát pozor na ty orgány které jsou spojeny s elementem Kov, tedy Plíce, tlusté střevo potažmo kůže. U oslabených jedinců se mohou projevit jak problémy dýchacího ústrojí, tak kožní problémy či problémy vylučování. V případě zhoršení stavu vyhledejte odborníka na TCM, který už vám poradí. 

Pokud bude chtít pochopit více svůj horoskop napište mi na mail CernaZelva@gmail.com , nebo mi zavolejte na mobil 704127111, popřípadě se přihlaste do kurzů astrologie na www.SkolaPetiPrvku.cz , kde vás vše o čem zde píšu naučím.

Žádné komentáře:

Okomentovat