sobota 10. listopadu 2018

Listopad pohledem Čínské astrologie

S listopadem přichází poslední roční období roku, kterým je zima. Mnoha lidem se to nebude zdát pravdivé s ohledem na stále teplé dny a krásné podzimní barvy listí; faktem ale je, že prosinec se zimním slunovratem je vrchol zimy, která se rodí právě v měsíci listopadu. Listopad patří znamení Kance (Hai), který je posledním v cyklu pozemských větví a svým způsobem uzavírá jeden cyklus. 

Od prosince bychom tedy mohli pociťovat i nástup následujícího roku Zemského Kance (Ji Hai), který se naplno projeví od února 2019. O Zemském Kanci si ještě budeme povídat, ale ty z vás, které toto téma zajímá víc, bych rád pozval na jednodenní seminář o roku Zemského Kance z pohledu Feng Shui a čínské astrologie, který se uskuteční ve 8.prosince v Praze od 9 do 16 h. Více info klikni zde

Znamení Vodního Kance, které vládne listopadu roku 2019 je zajímavé znamení z mnoha ohledů. Jedná se o znamení silně spojené s Vodním elementem. Element Vody v něm vibruje na nejvyšší možné úrovni, což nutně neznamená příznivé vibrace. Silné vibrace u lidí, kteří se narodili v zimě, a u kterých může být Vodní element silně zastoupen, mohou předznamenat spory se sourozenci, vyšší riziko úrazů a zranění a v konečném důsledku pro těhotné ženy i riziko potratu, a to nejen pro ty silné vibrace, ale i pro to, že je tento měsíc silně ovlivněn Hvězdou Žlutá pětka. 

Ten, kdo se trochu vyzná v tradičním Feng Shui už tuší, že Hvězda Žlutá pětka je problematická Hvězda přinášející nemoci a kolize, pokud tedy působí mimo svém období. A to se právě děje. V tomto měsíci nacházíme kombinaci Hvězd Žlutá pětka a Purpurová devítka. To je kombinace problematická, která nám může přinášet hloupá rozhodnutí a nepříznivé, nečekané události. Staré texty nás varují před nebezpečím otravy nevhodnými léky i před problémy s očima. 



Kolizní znamení Vodního Kance je Ohnivý Had. Zde je problém na všech úrovních. Císař času roční Zemský Pes (Wu Xu) sice vliv Vodního Kance mírní, ale síla sezóny je stále velká a pokud se ve vašem horoskopu vyskytuje znamení Ohnivého Hada (Ding Si) mějte se na pozoru. Ohnivý Had vládl roku 1977, ale vládne i měsíci květnu v těch letech které končí 3 a 8. Tedy například 1973, nebo 2008, či 1993 a 1997. Májové děti těchto let mohou mít problém v pracovní oblasti, protože jeden z vlivů v pilíři měsíce je právě do oblasti práce a našich ambicí. Ohnivý Had se ale může objevit v pilíři dne, kde pak naznačuje problémy v partnerské oblasti, nebo v pilíři hodiny, kde může naznačovat problémy s dětmi. Podívejte se do svého horoskopu třeba zde (KLIKNI SEM) a spočítejte si svůj horoskop abyste věděli, zda nějakého Hada (Si) nemáte v horoskopu a pokud ano, zda to není právě zmíněný Ohnivý Had (Ding Si). 

Kanec se staví nepříznivě ještě k Tygrovi (Yin), Opici (Shen) a sám k sobě, tedy ke Kanci. Vztah s Tygrem (Yin) je asi nejkomplikovanější, protože Tygr pro Kance představuje to samé, co světlo lampy nebo svíčky pro můru a obráceně. Tygři mohou být Kanci fascinováni, ale tyto vztahy nedopadnou dobře. Není zde příslib šťastných konců. Zvlášť to budou mít komplikované Zemští Tygři (Wu Yin) rok 1998, pokud se narodili v na jaře a v létě. 

Přesto, že to Tygři jako osoby mohou mít v tomto měsíci problematické, pohlídejte si dny Tygra a Kozy, protože s nimi se v tomto měsíci pojí štěstí a prosperity. Zvlášť pokud je vaším Elementem Dřevo. Dřevo je také elementem štěstí, pokud se rozhodnete vsadit v nějaké loterijní hře. Vyberte si pro to den 5. prosince mezi 5-7 hodinou popřípadě mezi 15 až 17 hodinou.

Seminář Rok 2019 - Klikni zde

Co listopad přináší 10ti Denním vládcům - Klikni zde 

TCM pro listopad - Klikni zde

Pokud si chcete objednat rozbor Feng Shui bytu či domu 

a nebo rozbor vašeho čínského horoskopu 

napište mi na CernaZelva@gmail.com nebo zavolejte na 704 127 111

Žádné komentáře:

Okomentovat