pátek 25. ledna 2019

AUSTRALIA Open 2019

Na konci roku Zemského psa probíhá v australském Melbourne 107. ročník tenisového grandslamu a nás Čechy nejspíš nejvíc zajímá ta ženská část tohoto turnaje, kde v semifinále hráli dvě hráčky české národnosti a mnozí spekulovali i o českém finále. Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Petra postoupila do finále přes Američanku D. Collinsovou, když Karolína, poté co předvedla skvělý souboj se S. Williamsovou, neporazila Japonku N. Ósakovou. Souboj se tedy odehraje mezi Kvitovou a Ósakovou. 

Zápas se bude hrát ve večerních hodinách dne Vodního Kance, v hodině Vodního Psa. Přesto, že se Petra Kvitová nechala slyšet na tiskové konferenci, že jsou obě agresivní hráčky a podle ní tedy bude záležet na tom kdo získá první bod, horoskopy obou dvou ukazují na víc rozdílů, než by se podle stylu hry mohlo zdát. 

Petra Kvitová je narozena v roce Kovového Koně a její denní vládce je jangová Voda (REN). Nachází se ve složité části svého životního cyklu, který, přes to, že ji přináší příznivý element vytváří kolizi mezi Krysou (10 životní cyklus) a Koněm (rok jejího narození). Jen si vzpomeňme na její nedávné zranění levé ruky, při jejím přepadení. Zítřejší den, pro ni nepřináší žádné výrazné kolizní vlivy což ji může hrát do karet. Přece jen je o dost zkušenější než Japonka Ósaková. Bohužel jak ti, kteří sledují tenis víc, vědí, jsou výkony Petry Kvitové nestabilní, a to bychom jistě mohli přičíst k emocionální stránce její osobnosti. Lidé typu REN totiž dovedou, stejně jako mořský příliv a odliv, změnit rychle svoji náladu bez vnějších příčin. Zítřejší den pro ni představuje silnou energii kontroly, ale také energii tzv. ukradeného bohatství. 

Naomi Ósaková je o cca o sedm let mladší. Narodila se v roce Ohnivého Buvola a její denní vládce je jinový Kov (Xin). Na rozdíl od Petry Kvitová je Naomi silný denní vládce, který ve svém horoskopu má element Země více zastoupen. Pro ni představuje faktor podpory a ač to pro ni není úplně příznivý prvek, je schopna s ní dobře pracovat, protože ho důvěrně zná. Voda tohoto dne pro ni působí jako příznivý element a mohl by dobře podpořit její projev. Ani do horoskopu N. Ósakové nevnáší zítřejší den kolize ani jiní nepříznivé vlivy. 

Obě se dostali do finále a patří mezi špičkové tenisky, určit mezi nimi jednoznačnou favoritku není vůbec jednoduchá záležitost, protože pro obě je Voda příštího dne příznivý element, přesto bych řekl, že pozitiv na straně N. Ósakové převládají. Element Země nehraje pro obě příznivě, ale zatím co pro Noemi je element Země známá veličina, Petra s ním bude více bojovat. Na straně Petry pak stojí jako plus lepší postavení 12 životních fází.


1 komentář:

  1. https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/australian-open/kvitova-ve-finale-australian-open-bojovala-ale-vitezkou-a-novou-svetovou-jednickou-je-osakaova/5c4b277b0d663b6fe823f848?fbclid=IwAR3TSuTUAV7eSFEzfIwEfuFTAxpWE4PTy3hIGM7D1dnMCDgQrEV9a1AVOd8

    OdpovědětVymazat