středa 29. července 2020

Astro praktické příklady: Havárie v F1 VC Štýrska 2020

Nejsem žádným sportovním fanouškem, a tak sleduji sportovní klání jen zpovzdálí. Vlastně mě zaujmou jen tehdy, pokud se během nich stane něco nezvyklého, netradičního, jako se tomu stalo v neděli 12. července tohoto roku Kovové Krysy (2020) při Velké ceně formule 1 v rakouském Štýrsku. 

Šlo o druhý závod letošní sezóny. V nájezdu do třetí zatáčky úvodního kola závodu zaútočil Charles Leclerc (jezdec za stáj Ferrari) na svého týmového kolegu (Sebastian Vettel), jeho vůz se na vnitřním obrubníku vznesl a urazil zadní křídlo na Vettelově Ferrari. Pro čtyřnásobného mistra světa závod s poškozeným křídlem skončil, Leclerc si z kolize odnesl výrazné poškození podlahy vozu a i on musel po pár kolech ze závodu odstoupit. 

Vettel po odstoupení přiznal, že byl překvapen, když viděl Leclerca pokusit se o útok ve třetí zatáčce takto krátce po startu závodu, kdy ve startovním poli docházelo i k dalším soubojům. „Bojoval jsem s dalšími dvěma vozy. Ve třetí zatáčce jsme tak už byli tři. Byl jsem velmi překvapen, protože jsem šel na vnitřek a nečekal jsem, že se Charles o něco pokusí. Nemyslím si, že by tam byl nějaký prostor. Je to velká škoda, měli bychom se toho vyvarovat, dnes jsem toho ale nemohl příliš udělat jinak,“ řekl Vettel. Oba jezdci tak byli diskvalifikováni, a to poškodilo stáj Ferrari. 

Vůz Seb.Vettla po kolizi
Zajímavé v této souvislosti pak je, že nejde o jejich první kolizi, ale při Velké ceně Sao Paulo v Brazílii 17. listopadu 2019, tedy zhruba před půl rokem, měli mezi sebou oba dva také kolizi, a to při souboji o čtvrté místo, a tato kolize je také vyřadila ze soutěže. 

V takové situaci si vždy kladu otázku, jak moc se na chybách takových profesionálů podepsal faktor času, a tedy faktor astrologie. Správné načasování je totiž klíčem k úspěchu. Tak se tedy na tuto situaci pojďme podívat optikou čínské astrologie 4 pilířů osudu (BaZi). Víme, kdy se narodil viník nehody Charles Leclerc. 

Charles Leclerc (narozen 16. října 1997 v Monte Carlo) je monacký automobilový závodník, momentálně závodící ve vrcholné sérii Formule 1 za stáj Scuderia Ferrari. V roce 2016 zvítězil v šampionátu GP3 Series a v roce 2017 v Mistrovství FIA Formule 2. 


A víme, kdy se jela VC F1 ve Štýrsku. Hlavní závod byl odstartován 12. 7. 2020 v 15:30 SELČ. 


Pokud si sestavíme horoskopické tabulky jak Ch. Leclerca, tak momentu, kdy došlo k oné havárii, ukážou se nám zajímavé konstelace, které si popíšeme, a které podle mého náhledu a zkušeností stály za řekněme školáckou chybou Leclerca. 

Charles Leclerc patří k silným denním vládcům Kovového typu, podobně jako třeba bývalý finský závodník Mika Hakkinen, jezdící za stáj Lotus McLaren. Bohužel nemáme jeho kompletní datum narození, ale toto můžeme s klidným srdcem říct, protože hodina by na této charakteristice nic nezměnila. Silní denní vládci mají potřebu se více prosazovat, než ti slabší, kteří mají sklony k dohodám. V obecné rovině jsou těmi, kteří se snaží přizpůsobit si podmínky k obrazu svému, než by se přizpůsobili podmínkám, ve kterých se nachází. To je samozřejmě pro takovéhoto závodníka silný atribut, který ho v jeho touze po vítězství požene vpřed. Problémem ale je, že tyto typy denních vládců naráží při svém jednání na mantinely a bariéry vytvořené jinými lidmi nebo skutečnostmi. Představte si to trochu jako raketu, který má proletět bludištěm. Ve své urputné snaze letět kupředu bude narážet na stěny labyrintu. Čím bude labyrint hustší, tím méně úspěšná raketa bude. To se tedy v tomto případě dá vidět i za snahou o předjetí jiných řidičů v místech, kde k tomu nebyly podmínky, z čehož vzešla ona kolize. 

K elementu Kov patří schopnost bystrého úsudku a rychlého vyhodnocení, rozhodnutí, rozřazení. To vše pomáhá jezdci F1 uspět. Ale podle statistik vidíme, že to není to hlavní, co pomáhá vítězit. Mezi pěti nejúspěšnějšími mistry světa ve Formuli 1 je jen jeden se silným denním vládcem (Alan Prost) a k elementu Kov tam nepatří ani jeden. Za to tam najdeme Zemské (Schumacher), Ohnivé (Hamilton, Prost), Dřevěné (Fangio) a Vodní (Vettel). 

Pojďme se ale podívat na faktor času, jenž je jedním z důležitých faktorů, který ovlivňuje náš život. Správné načasování je důležité a rozhoduje o úspěchu a neúspěchu našich strategií. Ten, kdo pronikne do tajů správného načasování, může vydat o dost méně úsilí k dosažení svých cílů, protože ví, kdy má zrychlit a kdy zpomalit. Ví, kdy může riskovat, a kdy se má držet při zemi, protože mu teď osud nepřeje. 


Ch. Leclerc se narodil v roce Ohnivého Buvola. Rok Krysy by pro něj mohl být příznivým rokem, kdyby… Kdyby Krysa a Buvol netvořili tzv. manželskou kombinaci, které probouzí element Země, a tedy nepříznivě posiluje DM (denního vládce). Kdyby se kolize nestala v době, kdy byl měsíc Vodní Kozy a hodina Dřevěné Kozy. Koza (Wei) a Buvol (Chou) jsou v kolizním vztahu. Každé zvířecí znamení v čínské astrologii má svoji kontra pozici, tedy jiné zvířecí znamení, které s ním stojí v konfliktu a tito dva si tedy škodí navzájem. Jsou to jako dvě armády, které se utkají v poli. To, která armáda vyhraje, je pak otázkou aktuálního nastavení. Zde stojí dvě Kozy proti jednomu Buvolovi. Dva na jednoho, to není dobré, a tak tedy vede ona armáda Koz. A aby toho nebylo málo s Kozami, tak letošním rokem u Ch. Leclerca došlo k posunu v desetiletých životních pilířích a v osudové rovině převzala vládu Ohnivá Koze (Ding Wei), tedy ne dvě, ale hned tři Kozy se postavily proti Leclercově snaze uspět. 

kolizni dvojice

Dalším nepříznivým vlivem, který se podepsal na havárii, je den, kdy se závod odehrával. Nejen, že se tedy závod konal pro Leclerca v nepříznivý měsíc, ale i v nepříznivý den. Den Ohnivého Draka vnáší do horoskopu Leclerca a tedy do jeho osudu kolizi do pilíře měsíce. Znamení Psa (Xu), které je měsícem jeho narození, je v kolizi s Drakem (Chen). Této kolizi se říká kolize Bohů a Démonů a je prý často vidět při mnoha neblahých událostech. Jde pak ruku v ruce s další Zemskou kolizí, kterou je právě ona kolize Buvola a Kozy. 

Kolize do dvou zásadních pilířů tedy jednoznačně napovídají, že den závodu nebyl pro Ch. Leclerca tím nejlepším a horoskopické vlivy se nejspíš podepsaly na jeho úsudku i rozhodování. Pocit, že na to má, mohl být pak posílen transformačním vztahem Geng a Yi (jangový Oheň a jinové Dřevo), který posiluje Kov, tedy element denního vládce Ch. Leclerca. To pro silného denního vládce není příznivé. Odolat těmto pocitům a dojmům je pod vlivem transformací těžší i přes to, že to nejsou dojmy oprávněné. 

Rád bych v této souvislosti jen dodal, že není správné chápat celou situaci tak, že se stalo přesně to, co se stát mělo, a že vše je tedy v pořádku. Horoskop bychom měli chápat jako potenciál k něčemu, nikoliv jako danost. Je to mapa, která nám ukazuje, kde na naší cestě životem máme silná a slabá místa. Na nás pak je, jak s tím naložíme. Umět si správně načasovat naše aktivity je umění, které studovali lidé od pradávna. Vždyť co jiného je dotazování duchů předků, je-li šťastný čas k lovu? 

Přeji vám všem, aby vaše kroky šly nejen po těch správných cestách, ale abyste po těch cestách šli také v ten správný čas.

1 komentář:

  1. Děkuji za příkladný rozbor a moudrý komentář.Proč asi mají presidenti své astrology?!

    OdpovědětVymazat