úterý 29. září 2020

Říjen pod vládou Ohnivého Psa (Bing Xu)

Tak jako každý rok, i letošní říjen bude podle čínské astrologie pod vládou znamení Psa. Tento rok půjde o znamení Ohnivého Psa (Bing Xu). Své vlády se XU (Pes) ujme 7. října 2020 v hodině Zajíce a následujícímu vládci, Ohnivému Kanci (Ding Hai), ji předá až 6. listopadu 2020. Do té doby bude Pes vládnout Ohnivou silou. 

Do období jeho vlády spadají dvě pod-období, která se jmenují „studená rosa“ a „bílý mráz,“ a která nám ukazují, že se podzim chýlí ke svému konci. Pes je totiž třetím, a tedy posledním obdobím podzimu. Podzimu, který se rodí v srpnových teplých dnech, vrcholí v době babího léta v magickém čase podzimní rovnodennosti, a umírá v době říjnových plískanic. Říjen, kterému vládne Pes, a zvlášť jeho druhá půlka, jsou časem přerodu, transformace podzimního času elementu Kov do zimního období, kterému přináleží element Voda. Toto období je pak v systému tradiční čínské medicíny spojeno s dráhou osrdečníku. 

Osrdečník je vnější obal srdce, který tvoří jeho ochranu. Když je obal srdce pevný, nemůže k srdci proniknout žádná škodlivina. Pokud by se tak totiž stalo, nikdo by již tento stav nepřežil. Všechny škodlivosti mířící na srdce se tedy nacházejí primárně kolem něj, v jeho obalu. Protože srdce je tím, co řídí celé tělo, a je tedy nejvyšším hodnostářem, je obal srdce (osrdečník) nazýván hospodářem srdce. V období vlády znamení Xu (Pes) je doporučeno jak pro posilnění osrdečníku, tak pro posílení celkové imunity, stimulovat sedmý bod na dráze osrdečníku (PC7). Tomuto bodu se říká DaLing (Velká mohyla). Jde o bod spojený s elementem Země na dráze osrdečníku. Element Země je pak hlavní podstatou znamení Xu (Psa). Tradiční funkcí tohoto bodu je zklidnění mysli, a to hlavně u žen, pročišťuje horkost, harmonizuje žaludek a uvolňuje hruď. 

Stimulaci bodu je vhodné provádět v čase mezi 19. až 21. hodinou po dobu cca 20 minut, kdy je účinek nejsilnější. Pro stimulaci je možné použít jak klasické akupresurní techniky, tak moxování, které je doporučováno. 

Pes je spojen se třemi znameními zvěrokruhu  v pozitivních vazbách, a tak Koně a Tygři mohou z tohoto období mít největší prospěch, spolu se Zajíci (hlavně těmi jarními a letními), . Nejméně si pak toto období budou užívat nejspíš Draci. Ti jsou se Psem v kolizi. Je-li totiž znamení Psa obrazem spořádanosti, bdělosti a věrnosti, je Drak obrazem charismatické nestability, proměnlivosti a přelétavosti. Oni dva pak patří ke zvláštním znamením, skrze která k nám promlouvají bohové a démoni. 

Pozor na období Psa by si měly dát také Kozy (Wei), pro které je to nepříznivé spojení přinášející zmar a smůlu. Podle druhu Denního Vládce pak můžeme určit, v jaké oblasti se tato pohroma může projevit. Fénixové (You) by se zase měli mít na pozoru před smůlou, která k nim přijde skrze jiné lidi. Pes totiž otevírá dveře k tomu, aby vám činnost jiných způsobila ztrátu. Poslední varování před nepříznivým vlivem měsíce října je pro ty, kteří mají ve svém horoskopu Kozu nebo Buvola. Pokud se totiž Pes, Koza a Buvol setkají vespolek, probudí se energie, které způsobují šikanu, bossing a podobné typy vztahů. Toto se může probudit jak v čase, tak v prostoru. Měsíc Psa a den Kozy tedy otevírají pro Buvola potenciál k šikaně. Takových podobných kombinací tří zvířat pak můžeme najit víc. 

V tomto měsíci pak spolupůsobí pár neblahých duchů, kteří umocňují nehody a neblahé události převážně pro ty, se kterými to Pes nemá dobře nastavené. Pro ženy je letos tento měsíc problematický v oblasti vztahů, protože otevírá dveře k rozchodům a osamělosti, a to hlavně u těch žen, které jsou narozeny pod denním vládcem jangová Voda. Pro všechny je pak nasnadě vyšší riziko zranění kovovými předměty. Pozor tedy na nože a jiné ostré kovové nebo skleněné předměty, a to hlavně v dny kolizí - obecných i vašich osobních. Zranění a nehody jsou v tomto období zesíleným rizikem z důvodu přítomnosti dvou nepříznivých hvězd, kterými je Nebeský pes a Krvavý nůž. 

Tak a teď i trochu těch příznivých zpráv. Ti, kteří mají denního vládce jangový Oheň (Bing), mají tento měsíc štěstí na své straně. Podobně by na tom mohli být lidé, kteří se narodili v denním vládci Xin (jinový Kov), hlavně pokud jsou narození v listopadu, prosinci a lednu. 

Z pohledu celoevropského stojí za pozornost dění v západních a severních zemích. Můžeme uvažovat o Polsku, Norsku, Finsku, Švédsku a Německu, kde se usadily nepříznivé vlivy černé dvojky a žluté pětky. Hvězda prosperity je spojena s jihovýchodem, a tak uvažujte, jak jsou vaše aktivity spojeny s touto lokací. Pro ty z vás, kteří mají osobní gua Vodní 1, to bude posílení prosperity, a tak se snažte toto období využít. 

Vlivů v našem životě je mnoho, stejně jako je faktorů, které ovlivňují naši pohodu a štěstí. Správné načasování mnohdy zásadně rozhoduje o úspěchu a neúspěchu našich činností. Proto je dobré vědět, kdy bychom měli být aktivní, a kdy je lepší býti opatrnými. Přeji vám hezký říjen a u dalšího dílu našeho horoskopického rozboru, měsíce listopadu na shledanou.



Žádné komentáře:

Okomentovat