středa 2. prosince 2020

Prosinec pod vládou Kovové Krysy


Poslední měsíc v našem občanském kalendáři je měsícem zvláštním a kouzlem oplývajícím. Jeho magie spočívá v přerodu tmy do světla, tak jak nám to zvěstuje zimní slunovrat, který přichází letos 21. prosince před polednem. V čase nejhlubší temnoty a chladu se jin zimy promění, aby se probudil jang léta, který tak začne pomalu stoupat a nabírat na své síle. 

V čínské astrologii je náš prosinec časem, kterému vládne znamení Zi, které má zvířecí symboliku Krysy, někdy považovanou za myš. Znak Zi (Krysa) je znakem, který představuje malé dítě zavinuté v zavinovačce. Je to znak pro syna a dítě obecně. Tím se s ním pojí i symbolika nového počátku. 


Své vlády se Zi (Krysa) ujímá 6. prosince 2020 v hodině Fénixe (17. – 19. hodina). Půjde o 23. den desátého lunárního měsíce. V sobě pak obsahuje 21. a 22. období Jie Qi, kterým se říká „Velký sníh“ a „Zimní slunovrat“. Bude vládnout do 5. ledna 2021 do ranních hodin Tygra (3. – 5. hodina), kdy svou vládu započne Zemský Buvol (Ji Chou). 

Zemská Krysa (Wu Zi) jako regent měsíce prosince zesílí vládu Kovové Krysy (Geng Zi) jako regenta roku 2020. Mohli bychom se na to podívat tak, že roční vládce (Kovová Krysa) je císařem a ona Zemská Krysa (vládce měsíce) je jeho ministrem. To je pak vliv znamení Krysy silnější než kdy dřív. Je to nepříznivá zpráva primárně pro ty, kteří se s Krysou (Zi) nemají rádi. Sem patří hlavně znamení Koně (Wu). 

Pokud je Krysa znamením hlubokého jinu, je Kůň vládcem silného jangu, a tak by se měli mít na pozoru nejen ti, kteří se narodili v roce Koně, ale také ti, kteří se narodili v červnu, kterému vládne ono znamení Koně. To se tedy v západní astrologii týká posledního dekanu Blíženců a prvního dekanu Raka. Tam, kde jen Kůň, se budou v tomto období objevovat kolize a problémy. Jejich rozsah záleží na každém horoskopu zvlášť, protože kolize znamení není nutně vždy tragická, ale může nám za určitých podmínek i prospět. 

Pro mnoho těch, kteří však mají rok i měsíc svého narození pod vlivem Koně, to nebude lehký čas. Kolize na ročním pilíři se projeví víc v obecně rovině. Nepříjemnosti se tedy mohou objevit při jednání s úřady nebo s lidmi, kteří jsou nám cizí. Může utrpět naše dobrá pověst, potažmo i fyzické zdraví. Pokud jsme se narodili v měsíci Koně, je dobré mít na paměti, že kolize tohoto druhu se promítnou do vztahů v našem širším okolí se známými nebo rodinnými příslušníky. V dalším směru tato kolize směřuje k našim tužbám a snahám, a proto se projevuje i v pracovní oblasti. 


Další, kteří by se měli mít v tento čas na pozoru, jsou lidé ve znamení Kozy, Fénixe a Zajíce. Ani oni to s Krysou nemají úplně dobré. Pro ty, kteří se narodili pod vládou Kozy, je zde riziko újmy způsobené třetí stranou. Někdo vám tedy může způsobit ztráty, aniž byste tomu mohli vy sami čelit. Proto je dobré si vše, za co nesete odpovědnost, pohlídat a nenechávat to, co nemusíte, na někom jiném. 

Pro Zajíce je to komplikovaná doba přinášející situace, v nichž budou vystaveni nevhodnému chování a jednání druhých osob. U žen, které mají znamení Zajíce v horoskopu, pak vzrůstá i riziko nevhodného chování, kdy mohou být vystaveny až sexuálnímu obtěžování. Je tedy vhodné tomuto předcházet. Pro Fénixy je doba, které vládne Krysa, nositelem situace, kdy se musí vyrovnávat se svou odpovědností, a bývají tak vystaveni situacím, kdy je blízko k problematickým nesprávným řešením. Ve staré Číně bylo spojení Krysy a Fénixe předzvěstí problémů s alkoholem a v čase, který je pro oslavy jako stvořený, je to tedy téma víc než aktuální. Nejde však jen o alkohol, ale i jiné návykové látky a potažmo situace, ve kterých máme osvědčit svou schopnost odpovědného chování a jednání. 
Ti, kteří pak mají z období, kterému vládne Krysa, prospěch, jsou Buvol, Drak a Opice. Tato tři znamení se s Krysou přátelí a mohou se tedy těšit na příznivé vyhlídky. U Buvola je více než prospěšné, pokud se tito lidé narodili v květnu, červnu nebo červenci. Pro Draky a Opice pak omezení neplatí. Ti dva totiž s Krysou tvoří nebeskou trojici, která je pro ona znamení příznivá. Drakovi Krysa přináší štěstí a Opici zase prosperitu. 

V oblasti zdraví je na pořadu měsíce žlučník. Orgán podílející se na zpracování potravy a emocí vzteku. Doporučení pro toto období je minimalizovat situace vedoucí k žlučníkovým záchvatům. Zaměřte se tedy na stravu a svátky pojměte zdravě. V maximální možné míře se přibližte tomu, co chápeme jako žlučníkovou dietu. Další oblastí je stres, který vede k situacím, které stojí za vztekem. Pokud si uvědomíme, že prosinec je měsíc svátků, tak je to opravdu nelehký úkol.

Přeji vám všem pěkné a klidné sváteční dny a těm kteří by se chtěli podívat jaká zvířata mají ve svém horoskopu doporučím navštívit BaZi kalkulátor, kde si mohou svoje základní 4 pilíře sestavit sami. KLIKNI SEM

3 komentáře:

  1. Jaroslave, děkuji a ořeji též klidné radostné sváteční dny :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Vďaka za zaujímavé informácie 😉 Želám Vám pokojné sviatky bez hnevu a žlčníkových problémov 🙏😇 Zuzana

    OdpovědětVymazat