čtvrtek 4. února 2021

Koza v roce Buvola 2021

Osmé znamení čínského zvěrokruhu je Wei, jehož zvířecím regentem je Koza. Někdy se uvádí Ovce a občas je k vidění i Kozoroh, ale podstata znamení je nejblíž charakteru Kozy – tak, jak ji chápeme v našem kulturním prostředí. Ovce je moc mírná a stádovitá, Koza je výraznější individualista a tvrdohlavec.

Jedná se o jinové zemské znamení, jehož podstatou je význam označující dobu těsně před vrcholem. Prastarý znak Wei představuje strom s kořeny, obtěžkaný ovocem. Symbol odkazuje také na sílu nebe přicházejícího na zemi. Bohužel toto zajímavé znamení je v roce Buvola stiženo kolizí.

Mezi Buvolem a Kozou jsou problematické vztahy od prvopočátku. Pro Kozu je to tedy doba kritická a nepříznivá, která nejspíš bude přinášet mnoho nových výzev a tlaků k přehodnocení starých vzorců chování. Bylo by ale škoda brát toto období jen negativně a mít z něj obavy. Žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří, a problémy jsou od toho, aby se řešily.

Hvězdní duchové přiřazení pro tento rok k znamení Wei jen onu kolizi podtrhují a zdůrazňují, proto se pojďme podívat na ty příznivé, kteří nám mohou ukázat cestu ven. Určitě je pro Kozu důležité vyvarovat se nepříznivým měsícům a soustředit se na ony příznivé. Nejvíc kolizní bude leden 2022, který patří pod vládu Buvola, ostatně jako každý leden. Pro Kozu je ale problematický také říjen, a pokud není narozena v květnu, červnu či červenci, tak je pro ni slabší měsíc také červen. Naopak příznivé jsou měsíce březen a prosinec. Je tedy víc než užitečné si problematické a ty důležité a podstatné aktivity nechat na příhodnou dobu a vyhnout se problematickým měsícům. Snížíme tak riziko neúspěchu a ztráty.

Pokud máte znamení Kozy na ročním pilíři a jste tedy narozeni v roce Kozy, dejte si pozor na jednání s úřady, na nadřízené a cizí lidi, které neznáte. Pokud jste narozeni v měsíci Kozy, tedy přibližně v červenci, nebezpečí k vám může přijít od známých, z rodiny, nebo od kolegů v práci. Pokud jste narozeni v den Kozy, dejte si pozor na své vlastní myšlenkové pochody, protože denní pilíř je o nás a našich partnerech. Hodina Kozy, která je od 13. do 15. hodiny, je pak symbolicky spojena s dětmi a podřízenými, ale také s naší vnitřní podstatou a životní cestou.

Pokud si nejste jisti, zda vůbec, a pokud ano, tak kde se ve vašem horoskopu nachází znamení Kozy, navštivte český kalkulátor 4 pilířů a ten vám ukáže, která znamení čínského zvěrokruhu máte ve svém horoskopu. Odkaz najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat