sobota 5. června 2021

Červen 2021 – měsíc Dřevěného Koně (Jia Wu)

ZVĚROKRUH
V sobotu 5. června v hodině Koně (11-13h.) se ujímá své vlády nad sedmým měsícem Dřevěný Kůň (Jia Wu), který povládne až do počátku července, kdy svou vládu předá Dřevěné Koze (Yi Wei). Tímto měsícem se dostane rok Buvola do své druhé poloviny. Součástí tohoto času je také Letní slunovrat, který otevře druhou půlku měsíce Koně a tedy i druhou polovinu roku Buvola.

Znamení Koně (Wu) patří k červnu již od nepaměti a zatímco jeho první půlka je v západní astrologii časem Blíženců, jeho druhá půlka se přiřazuje Rakům. V kalendáři 24 období ročního cyklu je 9. období časem Metání klasů (Mang Zhong) a to desáté, obdobím Xia Zhi (Letní slunovrat). Jedná se o období, kdy jang dosáhne svého vrcholu v letním slunovratu a začne se probouzet jinová energie roku. V čase maximálního jangu se rodí jin a opačně. Také pro to je to období vrcholného léta, pokud tedy sledujeme přirozený cyklus přírody. Dny jsou nejdelší a noci nejkratší.

Kůň je symbolem Wu
Buvol (vládce roku) a Kůń (vládce měsíce) nemají spolu žádné komplikované vztahy. Můžeme tedy tento měsíc pokládat za relativně příznivý, ale měli bychom sledovat nápomocné Hvězdy, které nám pomohou pochopit, co je ve vlivu Koně ukryto. Kůň svou vládu provede způsobem jangového Dřeva. To je silné, dynamické, houževnaté, mnohdy příkré a drsné. Symbolizuje potřebnou agresi která je potřeba, aby se klíček protlačil až na povrch půdy, do které je zasazen. Obdobná bude i vláda jangového Koně. K tomu se přidruží čtyři příznivé a tři neblahé nápomocné Hvězdy. Za zmínku stojí jistě Hvězda „Vřídlo“, která se pojí s „Květem broskvoně“

Pro Hady, Fénixy a Buvoly, je to čas zaslíbený příznivým vztahům. Jste-li narozeni v den, nebo rok těchto tří zvířat, můžete očekávat vyšší zájem o vaši osobu a nezadaní tak mohou potkat svou spřízněnou duši, pokud půjdou štěstí v ústrety. Potkat můžete i člověka, který vám pomůže prosadit to co vám třeba dlouho nejde. Otevřít vám dveře mezi nové lidi a podobně být podobně užitečný z čiré sympatie.

Prapůvodní znamení Wu (Kůň) 

Náročné období čeká Krysy a Zajíce. Pro Krysy je to kolizní měsíc. A záleží tedy na konstelaci každého jednoho horoskopu, kam se neblahý vliv Koně promítne. Lidé narozeni v prosinci mohou mít problémy v práci. Ti narozeni ve dni Krysy, pak zase v partnerství. 6eny zrozené v roce Zajíce a nebo v měsíci březnu by měli dát velký pozor na to s kým a kde se pohybují. Kombinace Kůň vs Zajíc nevěstí moc dobrého a mohla by vyústit v nebezpečné situace s potenciálním sexuálním podtextem.

Ti, kteří pak mají Koně ve svém horoskopu by se měli mít na pozoru při rozhodováních, protože čas, kterému vládne Kůň, není pro samotné Koně tím příznivým obdobím. Většinou je jejich úsudek zabarven a nemají v ten čas dobré nápady. To Psy a Tygři na tom jsou jinak. Pro ně bývá čas kterému vládne Kůň požehnání. Společně totiž tvoří nebeskou trojici a jdou tak jeden druhému na pomoc.

akup. dráha srdce
V systému tradiční čínské medicíny je vrcholné jangové období roku spojeno se srdcem. Tento organ je tedy v tento čas více zatížen a kardiaci tak mohou trpět na přemíru jangu. Pokuste se, pokud to situace dovolí, vyvarovat emocionálním návalům a udržujte svůj vnitřní svět v rovnováze. Srdce podporuje hořká chuť, ale nesmí se to přehánět. Čínská medicína zná kromě potravin i cviky na podporu srdce, a tak si najděte nějakého terapeuta, který vás tyto jednoduché cviky může naučit.

Přeji vám v nadcházejícím období, pokud možno klidné a suché cesty. Těm, kteří se o čínskou astrologii a tradiční feng shui zajímají víc pak doporučím moje kurzy, které se zas začínají rozbíhat, a nebo ty, určené k domácímu video studiu.



Žádné komentáře:

Okomentovat