sobota 2. října 2021

Říjen roku 2021 měsíc Zemského Psa (Wu Xu)

Nadchází třetí, a tedy poslední podzimní měsíc roku Kovového Buvola (Xin Chou). Říjen už tradičně ovládá znamení Xu, jehož regentem je Pes. Během letošního října bude Pes uplatňovat svou vládu prostřednictvím elementu Země. Nadchází totiž čas Zemského Psa (Wu Xu).

Své vlády se Pes ujímá 8. října 2021 v hodině Buvola a jeho vláda potrvá až do konce 44. týdne. Qi země se začíná kumulovat a připravuje se k sestoupení do půdy. Horští draci tak s podzimními mlhami sestoupí a ukryjí se více v půdě, kde přečkají zimu, aby se zase s jarem vynořili ven. Podzimní Kov, jehož projevem je sucho, přechází do zimní Vody, takže se začnou víc a víc objevovat plískanice a nečas sychravého konce roku Buvola.

Říjen tak bude pod silným Zemským pilířem. Poslední měsíc každého ročního období je čas transformace do jiného elementu a přechod do jiné roční doby, proto je spojen s elementem Země, pro kterou je proměna jedním z jejích projevů a letošní poslední měsíc podzimu (říjen) ovládá navíc Zemský Pes – tedy element Země jak v Nebeské, tak v Pozemské sféře.
Pro Vodní Zajíce (např. rok 1963) to bude velmi zvláštní období, protože se u nich mohou objevit silné transformace do elementu Ohně. To ostatně u každého Zajíce, protože s ním má Pes harmonický vztah. Další příznivé vztahy má Pes s Koněm a Tygrem. Tito tři si tedy mohou měsíc Psa užívat, ale tím, komu tento měsíc nejspíš nesedne, bude Drak.

Draci mají se Psem kolizní vztahy a mohou tedy v tomto měsíci utrpět ztráty. Nejen ti, kteří se narodili v letech Draka, ale i ti, kteří mají Draka jako svůj den narození. Tam by se tento měsíc mohli objevit problémy v oblasti vztahů. Pokud jste narozeni v dubnu, nebo dopoledne v hodině Draka (7. – 9. hodina), mohou se vás problémy dotknout také. Vše je to otázka individuálního horoskopu.

Bylo by dobré také zmínit Kozy. I ony mohou mít se Psem problém. Trochu jiného rázu, ale neméně problematický. Jejich vztah nese totiž charakter destrukce. Tak nahlédněte do svého BaZi a zjistěte, zda nemáte náhodou tato zvířata ve svých 4 pilířích. Pokud máte děti narozené v červenci, dejte si tento měsíc pozor na šikanu, která by se mohla objevit.

Xu (Pes) je samo o sobě zvláštní znamení zvěrokruhu. Pes je jen zvířecí regent, ale ona podstata tohoto znamení je v symbolice znaku. Ten v sobě ukrývá sílu a odhodlání k úderu. Xu ale není útok, je to obrana. Aktivní obrana v odpovědi na útok. Xu je orba po sklizni. Je to halapartna a rána, kterou jí můžete zasadit. V západní astrologii jí odpovídá druhá půlka Vah a první půlka Štíra.

Podstatou Xu je Země, a protože tohle bude měsíc dvojité Země, lze očekávat inklinaci ke stagnaci. Majetek může přijít na přetřes a ten, kdo řeší nemovitost, nejspíš dojde výsledku - jestli zdárného, závisí na individuálním potenciálu jeho horoskopu.

Xu je také spojeno s předposlední hodinou dne, tedy 19. – 21. hodinou. Je to čas pro osrdečník, nebo taky perikard, tedy jakýsi obal srdce, který ho chrání před vnějšími nemocemi. Nás by měl pak zajímat sedmý bod na dráze osrdečníku, která se nachází na vnitřní straně každé paže. Moxovat a stimulovat tento bod (PC7), který leží na zápěstní rýze, je velmi prospěšné právě v říjnu. PC7 je bod Země na dráze osrdečníku a my tím podporujeme nejen dobrou funkci srdce, ale také slezinu a potažmo i náš imunitní systém. Věnujte mu tedy svou pozornost.


A to je pro tento měsíc v kostce to nejpodstatnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat