čtvrtek 2. prosince 2021

Prosinec roku 2021 měsíc Kovové Krysy

Rok co rok je prosinec měsícem Krysy (Zi). Je vrcholem ročního období zimy, kdy se také projeví nejsilněji působení jinu, a to během zimního slunovratu. Ten letos připadá na úterý 21. prosince, kdy vyvrcholí v hodině You (17:00-19:00 hod.). Má se za to, že zemská čchi v této době sestupuje a ukládá se do půdy (konzervuje, uschovává). Přesto, že jsme Slunci nejblíž z celého roku, je jin nejsilnější, protože jsme od Slunce odvráceni, a ono Slunce nevystoupá na nebi dostatečně vysoko, aby hřálo. Krysa se své vlády ujímá 6. prosince v noční hodině Kance. Další měsíc, poslední roku Kovového Buvola, pak bude lednový Kovový Buvol, který započne 5. ledna v hodině Hada.

Každé zvířecí znamení (regent) má také elementový přívlastek, který napovídá, jakým stylem svou vládu bude provádět. Prosinec roku 2021 bude měsícem Krysy Kovové. Kov tedy bude hlavním stylem (nástrojem), kterým se bude Krysa projevovat. Kov je elementem, který nám vládne poslední dva roky. Měli jsme rok Kovové krysy (2020) a teď se chýlí ke konci rok Kovového Buvola (2021). Kov je mimo jiné spojen s hranicemi, omezením, uzavíráním, a také s plícemi a dechem jako takovým. A pokud si tohle uvědomíme a dáme si to dohromady se současným celosvětovým děním kolem Covidu, není to věc náhodná. Co nás tedy může čekat?

Předně nám stále chybí element Ohně. Kovová Krysa (ministr) ani Kovový Buvol (Císař) ho v sobě nemají a ještě chvíli bude trvat, než se probudí a začne zahřívat. To zahřívání s sebou přinese zlepšení situace. Mezi císařem a ministrem panuje shoda. Vlastně by se dalo říct, že velká shoda, a to i přes to, že nejsou z jednoho rodu. Tíhnou k sobě přitahováni silou rozdílných polarit (Jin a Jang), což se silně projeví ve dnech 7., 16. a 26. prosince, kdy vládne silná Země. Podle pravidel čínské astrologie budou tyto tři dny velmi příznivé na práci s majetkem, a to hlavně onoho 16. a 26. prosince.

Opatrní pak buďte v pondělí 20. prosince, tedy den před slunovratem. V astrologickém almanachu je to obecně nepříznivý den náchylný ke změnám. Má se za to, že při správných aktivitách od sebe můžete odklonit smůlu, ale také štěstí, proto je dobré být opatrní. Obecně je tento měsíc problematický pro Kozy (Wei), pro které je regent Buvol kolizním znamením, a pro Koně (Wu), pro které je zas regent Krysa kolizním znamením. Tito dva by se měli mít na pozoru. Nepříliš příznivé období může přijít Fénixům a Zajícům. Pro první nebezpečí spojené s alkoholem a drogami, pro druhé riziko hádek a svárů v rodině hraničící s nevhodným chováním, kterému mohou být vystaveni. To se týká především těch narozených v březnu.

Kdo naopak může z tohoto měsíce profitovat, jsou Opice a Draci. Tito dva jsou s Krysou jedna ruka, pochází tzv. z jednoho klanu, a proto se k nim štěstí přikloní víc než k jiným. To, co zde popisuji, jsou vztahy mezi regenty. Náš horoskop je pak směsice více regentů, a tak je potřeba dobře vyhodnotit, kdo má sílu, kdo vede a kdo co přináší. U osobních horoskopů je vždy potřeba vidět vše v kontextu, a to, že jsme narozeni v roce Koně, pro nás nemusí znamenat zdaleka takové komplikace, jak se na první pohled může zdát, když čteme, že Kůň a Krysa jsou v kolizi. Rozhoduje vždy kontext daného horoskopu, a ne jen jedno roční znamení. Protože je dobré nebrat doporučení na lehkou váhu, je prospěšné zkonzultovat svůj horoskop s astrologem, který vám odhalí mnohé, mnohdy skryté souvislosti.

Měsíc Krysy probudí a oživí také akupunkturní dráhu žlučníku, se kterou je propojen v orgánových systémech našeho těla a času, a je tedy dobré, i když nás čekají rodinné oslavy plné po většinou tučného jídla a alkoholu, pamatovat na tuto spojitost a být v jídle a pití přiměření. Zařaďte přiměřeně do jídelníčku hořčiny (třeba naklíčenou řeřichu), aby ulevily zatíženému žlučníku, nebo popřemýšlejte nad žlučníkovou dietou či očistou. Zkonzultujte tuto situaci s terapeutem TCM, který by vám mohl poskytnout další rady, tentokrát však už konkrétně pro vás. Signální a poplašné body žlučníku jsou GB24 a BL19, které pokud jsou citlivé na dotek, vás mohou informovat o potřebě zvolnit a upravit stravování směrem k přetíženému žlučníku. Doporučuji se pak soustředit hlavně na bod GB24, který lokalizujete dobře na přední straně hrudního koše.


V tradičním Feng Shui systému Letící Hvězdy (XKFS) se nad měsícem Krysy ujímá vlády Zelená čtyřka. To vytváří v centru magického Saturnova čtverce kombinaci 8-6-4. Zelená čtyřka je hvězda romantických vztahů a literatury, přeneseně tedy i akademická Hvězda. V celém magickém čtverci pak dojde k vytvoření několika problematických konstelací, kdy myslím nejproblematičtější může být SZ a SV palác. V těchto palácích jsou přítomny silné ohnivé konstelace, které by se mohly hlavně v případě SZ paláce promítnout negativně do destruktivního požáru. Věnujte tedy pozornost tomu, co se zde nachází, abyste mohli předejít nebezpečí a minimalizovat tak riziko požáru. Kuchyň a dílny v severním paláci pak zvyšují riziko úrazu ostrými předměty z kovu. Západní palác je potenciálně náchylný ke kalamitě, při které se projeví voda. Ale Západní palác je ze všech uvedených rizik nejméně problematický pro velký poměr pozitivních Hvězd v daném sektoru. Pokud se zde nachází studovny a pokoje studentů, je to ideální místo pro tento měsíc a kombinaci přinášející dobré výsledky u zkoušek. 
Pokud vás toto téma zajímá víc, sledujte články na téma Letící Hvězdy na webu Akademie Černé želvy. Užívejte posledních dní roku v klidu a pohodě, nechť vám sváteční čas nekazí nemoci, a v novém období zase na přečtenou u pravidelných zamyšlení nad astrologickými vlivy v našich životech.    (JV)

Žádné komentáře:

Okomentovat