čtvrtek 3. února 2022

Únor 2022 pod vládou Vodního Tygra

Nastává nový lunární rok Tygra, a to je vždy doba ujasňování si toho, jak to je s čínskou astrologií a jejím zvířetníkem. Lunární rok začne jako vždy druhým novoluním po dni zimního slunovratu, což letos vychází na 1. únor 2022. To ale není počátek astrologického cyklu, přestože nám o tom média takhle referují. Tygr se fakticky své vlády ujímá až v momentě, kdy je slunce v bodě Li Chun, tedy tam, kde začíná jaro, což je v momentě, kdy je Slunce na půli cesty mezi zimním slunovratem a jarní rovnodenností. Tento okamžik letos nastane až 3. února 2022 v hodině Kance.

Tak, jako má den 12 hodin (120 minut) v systému čínské astrologie, má rok 12 měsíců. Na 12 měsíců roku jsme zvyklí a přijde nám tento cyklus normální. Však kdo by neznal pohádku o Marušce a 12 měsíčkách. Čínský rok pak tedy začíná měsícem Tygra, který je také prvním poslem jara. Pod jeho vlivem se jaro rodí. Rok se tedy jako by nadechl. Letošní Tygr bude Tygrem Vodním, stejně jako je tomu v případě ročního znamení. V únoru tedy budeme pod vládou Vodního Tygra jak podle ročního, tak podle měsíčního cyklu. To není úplně běžná situace.

Situace v nebeském orloji však bude v únoru ještě zajímavější. 18. února 2022 od 3. do 5. hodiny ráno dojde k neobvyklé konstelaci, kdy se znamení Vodního Tygra promítne do všech 4 pilířů. Nastane tedy rok Vodního Tygra, měsíc Vodního Tygra, den a také hodina Vodního Tygra. Takovéto konstelace nejsou v čínské astrologii obvyklé a astrologové jim často věnují zvýšenou pozornost, protože se jedno ze znamení objeví v nejčistší formě. Velmi silně se zde projeví vliv Hvězdy, která příznivě ovlivňuje akademickou dráhu, literární vlohy a studijní dovednosti obecně. Lidé narození v tento den budou silně umělecky nadaní. Budou tíhnout k prozkoumávání nových neobvyklých lokací, ale i postupů. Pro ty, kteří jsou narození pod vládou Opice, to bude nejspíš velmi náročný den.

Opice obecně budou mít celý tento rok náročný, protože Opice je v kolizním postavení vůči znamení Tygra a opačně. Je-li teď rok a také měsíc Tygra, budou to mít Opice opravdu náročné, a to proto, že síla znamení se v tomto případě sčítá. Viděno touto optikou, velmi problematický den bude 12. 2. 2022.


Sobota 12. února 2022 totiž vygraduje v kolizním vztahu těchto znamení. Od 15:00 do 17:00 bude spolupůsobit ve dni i hodině znamení Ohnivé Opice, které je v úplném opozitu ke znamení Vodního Tygra. Podobná konstelace byla před sedmi lety v srpnu, kdy došlo k velmi nepříznivému projevu této kolizní dvojice silným zemětřesením v Itálii (více o tom ZDE). S ohledem na Letící Hvězdu XKFS se něčeho obdobného můžeme dočkat i tento den. V Paláci Hory (KEN) jsou totiž naskládány zemské Hvězdy 8-5-2-9, což, jak mnozí, kteří sledují moje články, tuší, nevěstí nic dobrého (více o tom ZDE).


Za zmínku pak stojí ještě čtvrtek 24. února 2022, kdy půjde také o kolizní den, tentokrát se Tygrům postaví Zemská Opice. Dny s těmito konstelacemi způsobují povětšinou přírodní katastrofy a pohromy. Nerad bývám poslem špatných zpráv, ale varování před kolizní povahou těchto dvou dat je nasnadě.

Ten, komu naopak může tato doba přihrát něco navíc, jsou znamení Koně a Psa. Tato dvě znamení spolu s Tygrem tvoří tzv. Nebeskou trojici, tedy tři znamení, která k sobě mají pozitivní vazby, a pokud je tedy doba Tygra, pro Psa a Koně to je vesměs příznivá doba.

Něco obdobného by mohlo platit i pro Kance (rok/den), kteří se narodili v únoru, březnu a dubnu. I oni mají z tohoto období prospěch. V opačném případě zde ale hrozí potenciálně komplikované situace, v krajním případě spojené s fyzickým úrazem.

Z pohledu specifických dní měsíce února stojí ještě za zmínku tři poslední dny tohoto období. 2 a 3 března jsou silné dny Dřeva a tím, že jsme na jaře, kterému vládne také element Dřeva bude tato doba velmi specifická. Pokud znáte svého denního vládce, je dobré, aby ti, kteří přináleží ke Kovu byli opatrní. 
4.březen pak jako poslední den měsíce Tygra podle Tong Shu kalendáře je klasifikován jako velmi příznivý den hojnosti. Těch příznivých dní je v kalendáři víc, ale tento bychom mohli zdůraznit. 

To, že bude silně akcentována akademická a literární činnost, jsem se již zmiňoval v textech na téma roku 2022 (více ZDE), a tak tuto věc jen dodatečně připomenu, protože rok 2022 je pro většinu lidí dobrým rokem k rozšíření si znalostí, a tím k posílení svých kompetencí a následně podpoře hojnosti. Čím víc toho umíme, tím spíš jsme schopni přiložit ruku k dílu a lépe se nám tak může dařit.

Únor z pohledu čínské medicíny aktivuje dráhu plic a tedy tento orgán přivádí jako téma tohoto měsíce. Tak jako časná ranní hodina Tygra (3:00-5:00 hod.) aktivuje plíce, činí tak stejně časné jaro v případě měsíce února. Dbejte tedy zvýšené péče o respirační systém a zařaďte, pokud to již pravidelně neděláte, jednoduché dechové techniky, které podporují a prospívají vašemu zdraví. Sám za sebe bych vám pro domácí samostudium doporučil tyto tři knihy, které jsou takovým jednoduchým, dobře zpracovaným základem k tématu zdravotních cvičení a dechu.



Začíná nám jaro a příroda ještě nepustila chlad ze zřetele. Na jaře se do těla dostává nemoc nejsnáze přes zátylek a krk, a tak nepodceňujte teplejší dny a dostatečně se chraňte. Lehce kyselá jídla na jaře prospívají, a proto se nevyhýbejte nakládaným potravinám, jako je kysané zelí a podobně. Udržujte se stále v teple a nepodceňujte změny, které přicházejí.

2 komentáře:

  1. dobrý den, děkuju za skvělý článek. Jenom jsme nepochopila jednu maličkost - jakožto Vepř, ale červencový, využiju spíše ty pozitivní vlivy Tygra kolem 24.2., anebo to platí jenom na Vepře z těch uvedených měsíců? Děkuju za zprávu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrý den, platí jen pro uvedené měsíce. Jen ony maji potenciál k naplnění pozitivní kombinace.

      Vymazat