pátek 3. května 2019

Přichází měsíc Zemského Hada

Od 5 května se započne období, kdy se své vlády na jeden měsíc ujme "nechtěný ministr". Císař roku, Zemský Kanec, povolá do úřadu Zemského Hada, ale radost a prospěch z toho nikdo moc mít nebude. Kanec a Had jsou totiž protivníci a energie měsíce, budou tedy z celého roku nejméně příznivé. Pokud má Císař problém se svým ministrem, není to období šťastné vlády. Jeden chce doprava druhý doleva. 

Tahle doba tedy není příznivá pro žádnou důležitou aktivitu. Protože se v těchto znameních projevuje Hvězda Nebeského Koně nebylo by překvapením, kdyby to byl problematický měsíc na změny a přesuny. Sem počítáme cestování všeho druhu, zvláště pak cestování mezi městy a státy. V souvislosti s tím, je to nevhodná doba na stěhování, změnu zaměstnání, či pro změnu na pozici. I to pokud budete povýšeni v práci je defakto změna ve smyslu posunu. Posunu výš. A pro ni není dobrá doba. 

Prospěch v této době ale mohou mít Kovové Opice (Geng Shen). Lidé narozeni pod tímto znamení, tedy v letech 1980 (a zvlášť ti narozeni v listopadu, prosinci a lednu 81) , nebo ti, kteří toto znamení mají jako denní či měsíční pilíř, mohou z této doby vytěžit víc než jiní. Opice totiž s Hadem tvoří specifickou dvojici, která drží při sobě a podporuje se. Z tohoto úhlu pohledu vypadá dobře 23 květen, kde se znamení Kovové Opice nachází. 

14. a 26. května se ale zase vyhněte všemu podstatnému. Podle pravidel Tong Shu se jedná o neblahé dny a je dobré se mít v tyto dny na pozoru. Umět si vybrat vhodný den k činorodosti bylo vždy výsadou úspěšných. Pokud dáte na pulzaci Nebe a Země, poplujete s proudem, který vás bude podporovat. Ti, kteří na to nedbají, si cestu musí namáhavě prosadit sami. Tohle potom stojí mnoho sil a peněz. Ale komu není rady, tomu není pomoci. 

Je dobré vědět, že spolu s měsícem Hada přichází léto. Teprve se probouzí a vrcholit bude letním slunovratem. Ten bude v půlce příštího měsíce Koně. Oheň v tomto období přirozené vzrůstá na síle, ale protože přichází Kovový Kůň, bude energie Ohně omezena na síle.

Když už mluvíme, tedy já píšu, a vy čtete, o Koni.... Je to jedno ze čtyř znamení, ve kterém se projevuje Květ Broskvoně a tak ti, co jsou narozeni pod vládou Hada, Buvola a Fénixe mají příležitost k seznámení, příležitost k tomu, že najdou osobu, pro kterou budou okouzlující. A pro Psy je zde dokonce riziko bezhlavého zamilování se. 

Z pozice Xuan Kong Life Star nás navštíví 8_Bílá, čímž se celé Feng Shui nastavení násobí a prosperita spojená s Osmičkou bude v domech, kde je dobře situována Letící Hvězda, tak tam bude ona prosperita podpořena. V téhle souvislosti stojí za zamyšlení, jak moc jste vy sami schopni využívat síly tradičního Feng Shui. 

Nedávno mi psala jedna zklamaná paní o tom, jak ji navštívila odbornice na Feng Shui, ale po jejím zásahu se nic nestalo. A kde je tedy zakopaný pes. Těžko říct. Faktem je, že lidé stále nechápou rozdíl mezi Fake Shui  (takové to západní NewAge se sektory bohatství, partnerství a kariéry) a opravdovým Feng Shui. Co vidím, tak lidé nabízející různé služby v tomto oboru nemají o tradičním Feng Shui ponětí a tak ani jejich rady nemohou být účinné a funkční. Situace v této oblasti je pořád špatná. Mnozí mají stále dojem, že pokud si nějakou "šťastnou" barvou vymalují, nebo na kliku pověsí fejkový mince na červený šňůrce, či do JV rohu dají fontánku, že se něco změní a jejich život se zlepší. Bohužel, takhle to vážně nefunguje.

Buďte tedy v tomto nadcházejícím období opatrní. Sledujte můj profil na FB a instagramu, protože v tomto měsíci budou 2 příhodné dny jak podpořit svoji prosperitu a jeden  jak podpořit dobré vztahy. Tak ať tuto dobu nepromeškáte.

2 komentáře:

  1. A jaký je Váš instagramový profil, prosím (ad poslední odstavec článku), odkaz nikde nevidím. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. najdete mne tam pod nickname Jarosurabbu a děkuji za váš zájem.

      Vymazat