úterý 30. srpna 2016

Italské zemětřesení pohledem BaZi

Silná zemětřesení jsou vždy doprovázena ztrátami na lidských životech v důsledku pádů budov, sesuvů půdy a jiných doprovodných jevů, které sebou silná zemětřesení přinášejí. I to je důvod proč tyto jevy pokládáme většinou za neblahé, i když ve své podstatě taková nejsou. Jsou výsledkem uvolnění nahromaděné energie na jednom místě. Možná bychom o tom mohli přemýšlet i tak že se Pchan-ku, který se proměnil ve zemi jen podrbal na místě, které ho svrbělo.
Předvídat, kdy se tak stane, není nic snadného i pro zkušené vykladače znamení, ale přesto stojí za to se alespoň zpětně ohlédnout za proběhlou situací a podívat se na to jaké znaky ji na nebi a na zemi doprovázeli, abychom pro příště mohli v koloběhu času být při podobné souhře znamení obezřetní. K napsání tohoto článku mne inspiroval Raymond Lo GrandMaster Feng Šuej, který se nad stejnou věcí zamýšlel ve své malé glose. 
Dne 24. Srpna 2016 v 3:36 SELČ udeřilo v centrální části Itálie zemětřesení podle USGS o síle 6,2 stupně. Do druhého dne stoupl počet mrtvých na 247 a stále stoupá. Po prvním otřesu byly po dobu dalších 3 hodiny zaznamenány další otřesy do síly až 5,5 stupně. Potud strohá fakta. Pojďme se na celou záležitost podívat perspektivou BaZi, protože je to velmi zajímavé.
K zemětřesní došlo v roce a měsíci, kterým vládne Ohnivá Opice (Bing Shen). Den i hodina události je zase podřízena Tygrovi (Yin). Den ovládl Zemský Tygr (Wu Yin) a hodinu Dřevěný Tygr (Jia Yin) Ten z Vás, kdo se tradiční čínskou astrologii zabývá aspoň okrajově ví, že existují tak zvaně kolizní ostavení znamení. Jde o dvojce znamení, které stoji v kruhovém uspořádání naproti sobě a tvoří tak vztah protichůdných sil. Tyto vztahy mezi pozemskými znameními probíráme detailněji na kurzu BaZi II. Pro naše uvažování nad nastalou situací postačí porozumět tomu, že kolizní postavení není příznivé a pokud se objeví v horoskopu, přináší sebou mnoho problémů.


Zde se nám vyskytlo kolizní postavení mezi vnější a vnitřní vrstvou horoskopu. Silnější než jsou běžná kolizní postavení, pokud se díváme na horoskop nějakého člověka. Navíc se jedná o Yangová znamení, která se vyznačují prudkostí a energičnosti. To, že v tento kolizní den půjde kolizi v elementu Země, naznačuje hned několik momentu. Prvním z nich je Zemský element Denního vládce, který je úhelným kamenem při rozboru horoskopu. Zem v jangovém pojetí, tedy znak Wu je symbolizován horou. Vzpomeňme si tedy na to, že horský terén dosti ztížil práci záchranářů v celé oblasti zemětřesení. Dalším momentem je numerologická mřížka s kombinací Hvězd v systému Xuang Kung tedy roční 2.černé a měsíční 5.žluté. Obě tyto neblahé Hvězdy, přináležící Zemskému elementu, sedí v centrálním paláci a tak je tedy centrální část Itálie jen logickou projekcí tohoto jevu. 
Takto zpětně se vše jeví jako jasné sdělení, ale po bitvě je každý generál. Umět určit kde k podobnému jevu může dojít, však není tak jednoduché. Ani západní astrologie si s tímto jevem neumí jednoduše poradit. Označujeme ho jako generální signaturu a jejích teorií a aplikací je mnoho.
Tedy je mnohem jednoduší určit okamžik kolizí a střetů v časové ose, než lokací, kde k těmto střetům může dojít. I toto je důvod, proč stojí za to studovat tok času a zabývat se plánováním a vybíráním vhodných termínů pro důležité činnosti. Procesy a vzorce čchi jsou proměnlivé a jejich znalost nám pomáhá nahlédnout do přediva osudu. Pomáhá nám lépe využít síly okamžiku a podpořit náš záměr a aktivitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat