sobota 20. října 2018

O čem vypovídá rok našeho narození v čínské astrologii.

Čínská astrologie je stále v našich krajích chápána optikou bulváru, protože knihy, které u nás o čínské astrologii vychází ji nejsou sto vykreslit v její šířce a hloubce. Komplexnost čínské astrologie je ale fascinující a dnes se spolu podíváme na základní rozměr, kterým je význam roku narození.

Snad každý z nás ví jaké zvíře vládlo roku, kdy se narodil. Tahle specifika v čínské astrologii je dána cykličností, která je odvozena od planety Jupiter a Saturn. Vemte si, že asi žádná jiná astrologie nepočítá každý rok k jinému znamení, tak jako ta čínská. Předně je potřeba říci, že existuje 60 znamení a ne 12, jak se mylně lidé domnívají. Je to dáno tím, že se 12 zvířat (a my už víme že jim říkáme Pozemské větve) propojuje s tzv. 5ti prvky. 12 zvířat v 5ti formách je 60 znamení. A ty točí v cyklech. Rok co rok, měsíc co měsíc a den co den… stále dokola. 


Každý cyklus má svůj rytmus. Rok, měsíc, den i hodina. Nebeské hodiny se točí a my v nich můžeme číst, pokud to dovedeme. Co nám říká tedy znamení roku, ve kterém jsme se narodili? Většina lidí si myslí že to zvíře vyjadřuje jejich podstatu. Mnozí se s ním také rádi ztotožňují, ale to je chybou. Naší podstatu lépe a výstižněji ukazuje znamení, které vládlo dni ve kterém jsme se narodili. Pokud se jen trochu zamyslíte, není myslitelné, aby lidé, narozeni v jednom roce, byli stejné podstaty. Jen se zamyslete a vzpomeňte si na svou školní třídu. Obecně jsou ve školních třídách lidé ze dvou ročníků, ale rozdílnost a různorodost je tam daleko širší. To už i to povrchní dělení v západní astrologii na základě měsíce narození je přeci přesnější. Co tedy v tradiční čínské astrologii představuje rok našeho narození? 

Čínská astrologie má různé vrstvy. Tahle vrstevnatost nám pomáhá porozumět tomu, jak je horoskop utvářen a pokud si představíme naši osobnost jako cibuli, jsou časové cykly vlastně slupky cibule. Rok, kdy jsme se narodili, to znamení v něm, pak tedy představuje naše společenské já. Představuje to, jak nás vnímají cizí lidé, a tedy zároveň to, jak se my většinou k cizím lidem chováme. Pokud použijeme teorii vrstev, je roční znamení náš kabát, který si oblékáme, když jdeme mezi lidi. Zde tedy najdeme to jak působíme na úřadech, jak se chováme k prodavači v obchodě a ve světě naší rodiny zde nacházíme vztahy k prarodičům. 

O našem ročním znamení mluvíme jako o tzv Nebeském znamení a sledujeme obecné kolize a pohromy, které jsou navázané k tomuto znamení, protože, pokud zase použijeme teorii vrstev, bude vliv z vnějšku nejprve narážet na naše roční znamení. Kolize v tomto znamení mají tendenci odrazit se na našem zdraví jako úrazy a nehody. Mohou nám ukázat problémy se zákonem a vše co se týká našeho obecného společenského života. Kvalita a dobré konstelace tohoto znamení je důležitá pro každého kdo pracuje s veřejností. Ať už to je umělec, politik nebo obchodník. Dobré konstelace u ročního znamení představují také pozitivní odezvu v široké veřejnosti. 

Roční znamení v sobě ale skrývá mnohem víc. Při výkladu horoskopu zde hledáme odpovědi na problémy, kterými procházíme v dětství, nacházíme zde odpovědi na to jaký přistup zvolit k dětem i to jakou roli pro nás hrají naši předkové. Ti živý, ale i ti mrtví, kteří představují naši rodovou linii. 

Pro nás by ale pro dnešek mělo stačit to, že pochopíme, že znamení roku našeho narození nezobrazuje naši podstatu, ale naše společenské já. Ukáže nám, jaký kabát si oblékáme do společnosti, což může být, ale velmi odlišné od toho, v čem chodíme doma. Zde je pak tedy vysvětlení toho, jak zdánlivě silní jedinci mohou být v krizových situacích slabými a naopak. Ti nenápadní se v kritických chvílích umí zachovat jako vůdci. Jak ten, s kým si zdánlivě rozumíme třeba při běžném setkání, může být v osobní rovině úplnej mimozemšťan a naopak. 

Kouzlo čínské astrologie spočívá v její hloubce a provázanosti. Pokud chápeme souvislosti a sleduje proměny, nacházíme odpovědi na mnoho otázek o lidské povaze a složitosti osudu. 

A na závěr malá rada. To že jste se narodili s partnerem v kolizních letech, třeba jako je tomu u Koně a Krysy, nebo Zajíce a Fénixe, ještě vůbec neznamená že nemůžete být dobrými partnery. Partnerské harmonie a disharmonie totiž sledujeme na zcela jiných vrstvách, ale o tom zas někdy jindy. 

Kam dál? Tak třeba sem, kde se dozvíte o tom co znamená ve vašem horoskopu den narození a tzv. DENNÍ VLÁDCE


Žádné komentáře:

Okomentovat