neděle 7. října 2018

Lidé typu Xin - Kov jin


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Člověka, který má svého denního vládce ve znamení jinového Kovu (Xin), bychom si mohli představit jako diamant, protože právě na něm si můžeme ukázat různé aspekty osobnosti takového člověka. První věcí, která nás u diamantu napadne, jsou nejspíš slova drahokam, luxus, vysoká hodnota – nebo cokoliv v tomto slova smyslu. Faktem je, že lidé Xin jsou na tento aspekt života naladěni víc než jiní a dobře si v tomto rozumí s lidmi Bing. U lidí Xin ale chybí ona okázalost a potřeba oslnit. Převládá zde elegance, luxus a kvalita. Pokud jdete na schůzku s Xin, vždy dbejte na detaily a eleganci. Tito lidé jsou bystří a všímají si detailů. Vše velmi rychle a rádi vyhodnocují a zaškatulkovávají. Jejich pozornosti málokdy něco uteče. Většina lidí má lineární myšlení, a aby se dostali z bodu A do bodu D, musí projit B i C. Lidé typu Xin se nějakým záhadným způsobem umí mezi body pohybovat nezávisle a z bodu A se umí automaticky přemístit do bodu D. Jejich pohled na svět je mnohdy jiný. V jejich mysli se prostě odráží různá spektra a plochy, které diamant zrcadlí. Jejich slabostí je pýcha a přezíravost s pocitem vlastní nadřazenosti.

Aby se stal diamant tím, čím je, potřebuje si projít velkými tlaky, a tak i lidé Xin podávají pod tlakem lepší výkony, než pokud mají klid a pohodu. S lidmi Xin budete nejspíš prožívat neustále mírný tlak a napětí. Můžete vedle nich mít i pocit, že by vše mohlo být lepší, než to je, a za dobře odvedenou práci nebudete pochváleni, protože to oni chápou jako standard. Diamant málo co poškodí a zlomí.

Mnohdy budí zdání studeného, odměřeného člověka, ale pravdou je, že s nimi emoce umí silně pracovat. A sladit rozum a srdce pro ně bývá životní výzva. Přes složité vnitřní prožívání zachovávají zdání klidu a odměřeného postoje. Scény na veřejnosti pokládají za ponižující a nevhodné. Násilí se straní.
Mezi známé osobnosti s denním vládcem Xin patří třeba

Chester Bennington (zpěvák)
Avicii (zpěvák)
Petr Kotvald (zpěvák)
Monroe Merilyn (hereřka)
Karel Šíp (moderátor)
Roman Šebrle (sportovec)
Otto Wichterle (vědec)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.


Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.





použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat