neděle 12. května 2019

Mýtus o červené peněžence

Mýtus o tom, jak je podle učení Feng Shui příznivé pořídit si červenou peněženku je jeden z nejrozšířenějších bludů, které kolují sociálními sítěmi a usadili se v hlavách lidí jako kaly z ostravských lagun.

Tento mýtus přiživují kdejací ezo odborníci na osobní rozvoj, kartářky a rádoby odborníci na Feng Shui, kteří jen bezmyšlenkovitě přebírají a sdílení kdejaké příspěvky, které k nim přivedou další zájemce o jejich služby. A to bez ohledu na to, zda to je nebo není pravda. Pojďme se spolu na tento mýtus podívat a říct si víc o tom, co je smysluplné a co z pohledu čínské metafyziky může fungovat. 

Proč je červená peněženka mýtus? Ezoterici, kteří neznají čínskou mystiku a kteří byť v dobré víře, ale přece jen vyznávají falešné Feng Shui tvrdí, že červená peněženka pochází z učení Feng Shui, což je holý nesmysl. 

Feng Shui se věnuje kosmologii, krajině, stavbám a tomu, jaký tyto tři veličiny mají vliv na náš osud. Ve Feng Shui se neřeší to, jaký máte mít životní styl, či jste vegetarián nebo ne, ani zenové či Oshovy meditace ani peněženky. Přesto, že Číňané používají papírové peníze déle než Evropané, v lidové tradici se červená barva pojí s penězi jen v té míře, že pokud obdarováváte kohokoliv penězi, dáváte tento dárek v červené obálce. Číňané dávají peníze jako dárek mnohem častěji než my, kdy v naší kultuře je dávání peněz ještě stále symbolem jakési malé nápaditosti dárce. Číňané k peněžním dárkům používali červené obálky v nichž peníze darují. No a ezoterici neznalí reálií z toho udělali červené peněženky.

Červená peněženka z vás tedy bohatšího člověka neudělá. Může to být módní, může se vám to líbit, ale rozhodně to z vás bohatšího člověka neudělá. Možná spíš naopak. 

Prosperita, hojnost, bohatství je stav, kterému se v čínské metafyzice věnuje pozornost, protože zde nejsou ony křesťanské pohledy, že chudoba šlechtí, nebo že peníze kazí charakter, jakkoliv mají tyto názory svoje opodstatnění. Prosperita či hojnost je určitý stav, kde elementy, nebo chcete-li energie vibrují na té správné úrovni. Obecně rozeznává čínská metafyzika 5 fází vibrací, podobně jako rozeznává 5 elementů. Každý z nás, podle našeho horoskopického Denního vládce má prosperitu v jiném elementu a to, zda a jak vibruje lze vyčíst v horoskopu. Bohužel, nebo bohudík, není prosperita dána všem. Jsou lidé. kteří na prosperitu dosáhnou lehce a jsou lidé, kteří ať dělají co dělají, nejsou sto mít dostatek. Pokud vám to není dáno, na hojnost prostě nedosáhnete. Znamená to, že prostě musíte každý den vstát a jít do práce, abyste měli druhý den co do pusy. Je bláhové domnívat se, že všichni mohou dělat jen to co je baví, že všichni mohou pracovat z pláže, být osobním koučem, životním průvodcem a jinými dnes tolik oblíbenými a vyhledávanými pracovními pozicemi.

Rudá barva tedy vaší peněžence, ani vám, více hojnosti nepřinese. Ba mohla by svým způsobem i škodit. Čím? Vemte si že rudou, červenou barvu spojuje čínská metafyzika s elementem Ohně, s ním se pojí také emoce radosti (potažmo také srdce srdce, poledne, hořkost a jiné), a proto je to také tradiční barva oslav, ať to je svatba, narozeniny, nebo nový rok. No jo, ale to znamená výdaje. Radost něco stojí. Navíc si vemte, že do rudé obálky dáváme peníze, které vydáváme. V tomto smyslu je tedy nasnadě to co čínská mystika zná jako vyhoření zdrojů. Pokud totiž není Oheň (ve smyslu teorie o 5ti prvcích) váš šťastný element, nebo minimálně vaším faktorem bohatství, přivodí vám spíš problémy.

V tomto směru staří mudrci spíše preferovali zemité barvy a vzpomeňte že rudo žlutá kombinace je velmi častou kombinací v grafických přáních, nebo na amuletech. Buďte tedy v užití barev velmi opatrní. Zjistěte si nejdřív v jakém elementu vibruje váš faktor prosperity. Zjistěte si, zda je to i váš tzv šťastný prvek, pokud tedy věříte, že barvy mohou napomoci vašemu blahobytu. Nejednejte unáhleně jen pro to, že to psaly na kdovíjakém webu, že to sdílela kamarádka nebo kamarád. Lidé dnes sdílí kdejaký hoax a pověru. Buďte tvůrci svého osudu a nenechte věci náhodě.

V případě, že potřebuje víc informací, navštivte web Akademie Černé Želvy, nebo mi napište na mail CernaZelva@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat