středa 7. dubna 2021

Duben ve znamení Vodního Draka (Ren Chen)

S příchodem měsíce dubna se jaro dostává do své poslední třetiny a kolo roku se nezadržitelně otáčí k letnímu slunovratu. Duben patří třetímu jarnímu znamení Chen, jehož regentem je znamení Draka. Element Dřeva při náležící k jaru se transformuje a ke slovu se dostává mužský aspekt Zemského elementu, aby se po dubnu probudilo léto a s ním Oheň. V čase k tomuto období patří doba pátého a šestého období se jménem Qing Ming (jasno a světlo) a Gu You (obilný déšť).
Chen (Drak) jako vládce tohoto období je představitel doby čekání. Není to aktivita, protože prastarý astrologický znak odkazuje na ženu, která se chystá otěhotnět, ale ještě nejspíš nedošlo k oplodnění. Je to doba proměny, kdy se plodivá síla projeví s příchodem léta ve znamení Si (Hada). Letošní Drak vládne silou Vody. I voda jako živel je trpělivá a počká si na svůj čas. Ren Chen (Vodní Drak) je symbolem pohřební komory, kde se shromažďují hmotné poklady pro duše předků. Je to tedy znamení spojené s hmotným světem, a lidé zrozeni v této době budou k hmotným věcem tíhnout více než jiní. V jejich životě se shromažďování a hromadění může projevit i jako sběratelská vášeň.

To, co harmonizuje znamení Vodního Draka je proudící voda. Pokud jste tedy narozeni v roce Psa, popřípadě druhý až čtvrtý týden v říjnu, snažte se tekoucí vodu dostat do svých obydlí. Může to být třeba formou interiérového vodního prvku, nebo v lepším případě choďte k potokům a řekám a sledujte plynoucí vodní tok. Příznivě to zmírní negativní dopad období Draka do vašeho osudu.

Jak už jsem se zmínil, je období, kterému vládne Drak, problematická doba pro Psy. Není to však příznivá doba ani pro samotné Draky. Ti se v tomto období mohou potýkat s problémy, které způsobují přicházející změny do jejich osudů. Se změnami, které si nezvolili, ale byli jim vnuceny okolnostmi, se Draci vyrovnávají špatně, pokud se jim usilovně brání. Je prospěšnější postavit se ke změnám jako k nové výzvě. Pro Krysu a Opici je to však doba příznivá. Stejně tak pro Fénixy narozené v srpnu, září či říjnu.

Z pohledu tradiční čínské medicíny je měsíc Draka čas, kdy se projevuje nejsilněji dráha žaludku. Vyprdněte se tedy na tzv očistu jater, jak bohužel někteří terapeuti nesprávně hlásají a věnujete svou pozornost bodu ST36. Třicátý šestý bod na dráze žaludku, tedy ST 36 je v tomto období velmi prospěšné stimulovat pro podporu elementu Země a tedy také naší imunity. Jedná se o, mnoha lidem, dobře známý bod tzv sta nemocí, tedy „zusanli“ nacházející se nedaleko zevní části holení kosti cca tzv 3 cuny pod kolenní čéškou. Tento bod je prospěšné moxovat (zahřívat) nebo jen prostě mačkáním stimulovat alespoň 15 minut v době mezi 7-9 hodinou (8-10h SELČ) a to na obou nohách, alespoň 3 dny v týdnu, po dobu celého měsíce Draka.


Pokud se bude chtít zamyslet na poselstvím Yi Jing (Knihy proměn) pro toto období, najděte si to, co Kniha proměn říká o 26 hexagramu Shan Tian Da Xu, který přináleží tomuto období.

Pokud pak budete chtít nahlédnout pod pokličku poselství Letící Hvězdy (XKFS) věřte, že toto období přináleží pod nadvládu jadeitové trojky, a tedy dochází k provázání tabulky pro rok (bílá6) a měsíc (jadeitová3).

Věřím, že vám tento krátký nástin energií letošního dubna bude k užitku a pokud máte nějaké otázky k čínské astrologii, svému horoskopu, nebo tradičnímu Feng Shui, neváhejte mi napsat. Další texty najdete třeba v časopisech Rituals či Medium, které najdete v trafikách.

Žádné komentáře:

Okomentovat