středa 5. května 2021

Květen 2021 – měsíc Vodního Hada

Květen roku Kovového Buvola (2021) je pod vládou Vodního Hada. Svou vládu Had přebírá od Vodního Draka 5. května kolem 13,25 hod SEČ. Svou vládu si podrží až do 4. června 2021, kde předá svou vládu Dřevěnému Koni. Květnem začíná nové roční období, protože skončilo jaro, spojené s elementem Dřeva a začíná léto, které je spojeno s elementem Oheň. Letní měsíce jsou tedy květnový Had, červnový Kůň a červencová Koza.

Had je znamení ukryté síly a představuje dobu, kdy se začínají věci a děje odlišovat. Kdy z pupenů budou květy a pak plody nebo listy. Je to znamení, v němž dochází ke specializaci, zaměření. Had je podstaty Ohnivé znamení a to, že vládne v tomto měsíci Vodní silou přináší slabé zárodečné energie. Ne vše se tedy bude schopno hned projevit. Jde totiž o stav početí, nikoliv zrození. Síla Vodního Hada totiž není ještě velká.

Had je obecně dobře naladěn se znameními Buvola a Fénixe. S nimi vytváří nebeskou trojici a proto se všem, kteří mají ve svém BaZi znamení Fénixe, zvýší potenciál elementu Kov. Co to vnese do života těchto lidí závisí od konkrétní konstelace a kvality Denního vládce. Naopak se znamením Kance si Had nerozumí a proto lze čekat kolize a problémy tam, kde se znamení Kance nachází.

Jste-li narozeni v roce Kance (1995, 1983, 1971, 1959 apod.) můžete čekat starosti v obecné rovině, s úřady a institucemi, komplikace na úrovni široké veřejnosti. Ti co se narodili zhruba druhý, třetí a čtvrtý týden v listopadu, a první týden v prosinci by si měli dát pozor na problémy v práci, s kolegy, přáteli a se širší rodinou.

Pokud je Kanec ve vašem dni narození, dejte si pozor ve vztahu k partnerovi. To je potencionálně nejslabší místo v tomto měsíci. Vyvarujte se hádek a svárů. To, že vám teď něco není po vůli, nejspíš za měsíc odezní. Pokud však máte Kance v hodině narození, tedy narodili jste se mezi 21 – 23h. dejte si pozor na oblast vztahů k dětem a všem o které se staráte a o které pečujete. Sem patří i vaši podřízení, pokud nějaké máte. Také si dejte pozor na zásadní rozhodnutí, které mají ovlivnit vaší životní cestu. Nedělejte tedy zásadní životní změny, bez dobré porady a přípravy.

Svým způsobem by si na tento měsíc měli dát pozor i lidé v jejichž horoskopu je znamení Opice (Shen) a to, pokud nejsou narozeni v listopadu, prosinci a nebo lednu. Zde totiž hrozí, že i slibně začaté věci, vztahy a děje skončí nezdarem a to zvlášť pokud za nimi stojí nějaká změna, jako třeba změna zaměstnání, bydlení a podobně.


Ve výčtu základních vazeb ještě zbývá doplnit Tygry, kteří v období, kterému vládne Had mohou prožívat nespokojené období na základě problémů, které jim jsou způsobeny jednáním jinými lidmi. Tedy např. vám kamarád svojí neopatrností poškodí auto, které ale vy potřebujete například na cesty do práce. Tedy škoda dopadá na vás, aniž byste ji způsobili. U ostatních znamení pak nenacházíme jednu ze šesti základních vazeb, ale řídíme se hlavně „Nápomocnými Hvězdami“ které nám říkají jak a co může život jednotlivců ovlivnit.

Z tohoto ohledu je pak například pro Kance, Zajíce a Kozu čas kterému vládne Had spojen s Hvězdou Nebeského Koně, která představuje změny v lokalitě. Je to tedy symbol pro cestování a stěhování. Podle kontextu horoskopu může jít o dovolenou, ale i o ztrátu bydlení, nebo o změnu v zaměstnání. Příznivost, nebo pohroma této konstelace určuje dopad vlivu té které Hvězdy, protože zrovna Nebeský Kůň není vyloženě pozitivní ani negativní Hvězdou ale její kvalita je dána kontextem, v jakém funguje.

TCM v měsíci květnu

Pokud se podíváme na dobu, které vládne Had v denním cyklu zjistíme, že jde o dobu před polednem, tedy mezi 09 až 11h. To odpovídá právě měsíci květnu, který je dobou před letním slunovratem, který přichází v polovině června. V hodině Hada se aktivně projevuje dráha Sleziny a protože platí, že co je hodina pro den, je měsíc pro rok, je správně přiřadit ke květnu také slezinu a pracovat na jejích problémech.


Dalo by se toho ke každému měsíci napsat daleko víc, a tak sledujte moje denní horoskopy na FB, nebo se propojte s Google kalendářem Tong Shu, kde si můžete sami pročíst kvality jednotlivých dní.

Pro zájemce o hlubší porozumění čínské astrologii je stále k dispozici video kurz čínské astrologie, tak si o něj napište, nebo zavolejte. Bližší informace ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat