čtvrtek 7. července 2016

Měsíc Dřevěné Ovce v roce Ohnivé Opice

Měsíc Dřevěné Ovce (Kozy), který začíná 7.7.2016 je šestým měsícem roku Ohnivé Opice. Pojďme se podívat na to, co nám tento měsíc přináší a jak nás jeho energie mohou ovlivnit. Dřevěná Ovce, tedy (Yi Wei) nás bude mít pod kontrolou až do 6.8.2016, tedy do začátku srpna, kdy převezme svou vládu Ohnivá Opice a zajímavým způsobem se zdvojnásobí energie roku. No, ale pojďme zatím k tomuto měsíci.
Dřevěná Ovce je symbol, který v sobě ukrývá mnoho zajímavého. Podstata znamení Ovce (Wei) je zemská a dřevěný kabát, který si pro tuto příležitost oblékla, z ní dělá Ovci rozdováděnou a neposednou. Podstatou znamení Ovce je slušnost, střídmost, srdečnost v té svojí ušlechtilé formě. Ovce není žádný bonvián, který má potřebu na sebe strhávat pozornost, ale ten její Dřevěný kabát který si pro tuto příležitost oblékla, ji nutí trochu vystrčit růžky a být vice individualistická, více hravá a tvořivá, ale také žárlivá, sobecká a podezřívavá. To sebou tedy přináší také rizika a problémy. Ty se dotknou v tomto období nejvíc Buvola (Chou) se kterým má Ovce (Wei) kolizní vztah. Tento vztah se projevuje napětím a určitou mírou neúspěchu, kterou vnáší do Buvolova života. Další znamení které bude mít s naší Ovcí problémy jsou Pes (Xu) a Krysa (Zi). Pro Psa je Ovce v pozici, kdy mu přináší velmi neblahé vlivy projevující se destrukcí. Tedy plány i jednání mohou být v této době atakovány vnějšími okolnostmi, jejichž přesnější určení Vám poví váš horoskop, který umí najít konkrétní vlivy a oblasti, kde se střet Ovce a Psa může projevit. 

Krysa je Ovcí trestána a je tedy dobře zvážit do čeho se pustit. Do tak milého zvířete bychom to neřekli, což? Faktem je, a studenti mých kurzů a seminářů o čínské astrologii to ví, že ono znamení Wei vlastně neznamená Ovci. Ono se pouze pro snadnější způsob zapamatování Ovcí nazývá, ale ze starých textů víme, že znak Wei se pojí s určitým čekáním a vyčkáváním příznivější doby. Tedy určitě se těm, kteří mají s Ovcí problematické vztahy, vyplatí vyčkat a být opatrní.

Být opatrný se určitě vyplatí i pro to že v rámci tohoto měsíce jsou dva dny velmi neblahé pro obchod a finanční záležitosti obecně. Jedná se o dny 13 a 15 července. Den 13 července je možné označit za katastrofální nejvíc pro znamení Tygra a v této době mu hrozí finanční ztráta způsobená loupeží. Luna je v tento den v Odzemí a to celou situaci jen může umocnit. Drak, ale i ostatní, by si zase měli dát velký pozor na den 15 července, kdy přijdou ke slovu překážky takového rázu, že to bude ohrožovat naše peníze.

Pro ty, kteří praktikují Feng Shui je důležité vědět, že Slunce vstoupí do sektoru Jih3 a po cca 14 dní bude toto hlavní sektor. Následně kolem 23.července se přesune do sektoru Severozápadu, kde setrvá také po dobu následujícího měsíc Ohnivé Opice.

Se začátkem tohoto měsíce se v kalendáři otevírá období Siao Shu, které bude po 23.červenci vystřídáno obdobím Da Shu. Tedy přijdou malá a velká vedra, která ukončí období léta a přivedou energie podzimu. Element Ohně se přetaví v Kov podzimu. Čchi dozraje a začne se proměňovat. Konec léta je z tohoto pohledu důležitý pro všechny, kteří tedy chystají a potřebují nějakou transformaci ve svém životě.

Červenec je také obdobím tenkého střeva. Jeho čas je spojen s obdobím po poledni a z pohledu roku přichází jeho doba právě teď. Tenké střevo je „párovým orgánem“ Srdce a přisuzuje se mu funkce oddělování čistého od kalného. Má přímí vliv na kvalitu stolice a močení. Pokud není Tenké střevo v pořádku, je u nás přítomný průjem a problém s močením. Věnujte tedy v tento čas péči svému střevu a ono se Vám za to odmění. Typy a rady jak na to, najdete na mém webu TCMterapiePraha.

Vládnoucí Hvězdou období šestého měsíce je 6.bílá, která patří ke třem pozitivním bílým Hvězdám. Mezi její obecná pozitiva patří to, že přináší prestiž, přímočarost, spravedlnost, oddanost a k negativům pyšnost, tvrdohlavost, odstup, riskování. Bude velmi záležet na vašem osobním horoskopu a nastavení, kterou z charakteristik u vás posílí. Ostatně více o tomto tématu najdete v aktuálním semináři Tajmeství MingKua, který pořádám 16 a 17 července v Akademii Černé želvy a na který se můžete ještě přihlásit.

V případě dotazů na kurzy, rozbory a výklad horoskopů nebo na studium čínské astrologie a Feng Shui mi napište na email cernazelva@gmail.com nebo volejte na 704127111

Žádné komentáře:

Okomentovat