sobota 15. září 2018

Lidé typu Jia - Dřevo jang

Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Pro lidi, kteří mají denního vládce jangové Dřevo (Jia), by nám nejlépe posloužil jako předobraz silný strom, který roste pomalu, ale neustále. Mohl by to být třeba dub nebo buk. Lidé Jia vykazují totiž podobné kvality. Další velmi dobrý předobraz je probuzené semínko, které si razí svou cestu na povrch a zároveň se snaží zapustit kořeny.

O lidech Jia bychom mohli říct, že se u nich častěji projevuje zápal pro věc, dravost a zdravá činorodost, ale mnohdy také unáhlenost. Mají spíš všeobecnější přehled, než že by se na něco vyloženě zaměřili do hloubky. Ti z nich, kteří se narodili na jaře a v zimě, bývají tvrdohlaví, se snahou prosadit si svoji. Jejich přirozeností není diplomacie, ale přímé jednání, takže mnohdy sdělí bez obalu to, co mají na srdci. Mají potřebu být přímí a upřímní v tom co dělají, i v tom, jak mluví. Proto pokud budete potřebovat někdy zjistit, jak se věci mají, ptejte si lidí Jia (Dřevo jang).

Pod touto možná silnou a hrubou slupkou však najdete laskavého člověka, který jen málokdy není ochoten pomoci vám, tak jako strom chrání druhé před nepřízní počasí. Jsou-li v nepohodlí nebo ve špatném rozpoložení, mohou být urputní a krutí.

Lidé Jia (Dřevo jang) jsou vizionáři, kteří si umí ve své hlavě stvořit různé obrazy a představy, kterým ale mnohdy chybí konkrétní detaily. Ty pro ně představují zbytečnosti a ztrátu času. Přesto by se na ně měli zaměřit, pokud chtějí uspět v pracovní rovině. Rádi poznávají a objevují nové, ale jako stromy potřebují kořenit. Tedy bez pevného zázemí nefungují v životě dobře.

Pro tyto vlastnosti mohou být mnozí lidé Jia (Dřevo jang) přirozeně úspěšní ve výběru spolupracovníků, a dosáhnout tak dobrých výsledků jako vedoucí v oblasti obchodu, reklamy, komunikace apod. Zajímavostí je, že potká-li se Jia (Dřevo jang) s Ji (Země jin), vytváří pozemské prostředí, které podporuje mír a harmonii.

Mezi známé osobnosti s denním vládcem Jia patří třeba

  • Ondřej Sokol (herec)
  • Michal Suchánek (herec)
  • Jaroslav Seifert (spisovatel)
  • Edit Piaf (zpěvačka)
  • Marta Jandová (zpěvačka)
  • Helena Zeťová (zpěvačka)
  • Helena Vondráčková (zpěvačka)
  • Jimi Hendrix (hudebník)
  • Mikoláš Aleš (malíř)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.

Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.

obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat