pátek 2. srpna 2019

Srpen pohledem čínské astrologie

Sedmí měsíc roku patří pod vládu znamení Shen, které běžně překládáme jako Opice. Známe 5 druhů Opic a v roce Kovového Kance (2019) to bude Vodní Opice (Ren Shen). Měsíc Vodní Opice začíná 7. srpna v hodině Opice a končí 8. září v hodině Krysy. 



Rok co rok s měsícem Opice nastává konec léta a rodí se podzim. V přírodě se začnou objevovat chladná rána, a léto se postupně dá na ústup. Dny se již zkracují a noci se prodlužují. Qi (čchi) nazrála a počne se transformovat. Energie se začnou koncentrovat do centra tak jako to vidíme u plodů, kde se počne síla přesouvat do jader, ze kterých má vyrůst nový život. To je princip a řád světa. Měsíc Opice se skládá ze dvou částí. Ta první se jmenuje Li Qui (počátek podzimu). Druhá část měsíce Opice je pod vládou Chu Shu (Konec tepla). Jejich předěl nastává kolem 23.08.2019. Tolik tedy ty nezbytné technikálie. 

Znak Shen (šen), který obecně překládáme jako Opice, není znakem pro opici jako zvíře, ale ve svém významu představuje nadřízeného, který něco sděluje či rozkazuje svým podřízeným. Je to tedy symbol vyjadřování a rozšiřování, které působí z centra. Toto jednání pak ovlivňuje dění kolem sebe. V symbolu Shen, pak můžeme také vidět ruce, které svírají provaz. Staré komentáře o něm mluví jako o symbolu zvětšující se síly a spojení s duchy. Odtud nejspíš pramení také provázanost se sedmým lunárním měsícem, kdy se konají svátky duchů. Duchové zemřelých jsou tedy v tento čas silně přítomni v našem světě živých. 

Opice (Shen) tvoří nebeskou trojici s Krysou (Zi) a Drakem (Chen). Tito tři braši pak budou mít v tomto období příznivější život, než jiní. Znamení Krysy (Zi) je pak symbolem prosperity tohoto měsíce a dny Krysy budou tedy prospěšné pro finanční a obchodní aktivity. Kromě nebeské trojice nás zajímá ještě harmonická kombinace. Tu má Opice (Shen) s Hadem (Si). Harmonická kombinace je něco jako manželství. Potkávají se zde vždy jinová a jangová znamení a jejich plodné spojení přináší nebo probouzí sílu některého z pěti Elementů. Tedy i Hadi si mohou tento měsíc polepšit. Což pro ně bude nejspíš příznivé, když mají tento rok celý kolizní. 

Takže Krysa, Drak, Opice a Had mohou těžit z tohoto měsíce nejvíc. Ten, koho tento měsíc nejspíš potrápí budou Tygři (Yin). Ti jsou v kolizi s Opicí (Shen). Dva šéfové se nesnesou. Tygr bývá umanutý hrdopych, který rozumově bystrou Opici nevystojí, protože ona nerespektuje jeho postavení, ale zajímají ji primárně schopnosti a dovednosti. Tygři (Yin) by se tedy měli mít na pozoru, a to hlavně pokud mají denního vládce Bing (Oheň jang). Zde může docházet k silným kolizím. 

Dny 3 zabijáků tento měsíc patří Hadovi (Loupež), Koni (Kalamita) a Koze (Překážky), dejte si tedy dobrý pozor na to kdy, se pustíte do které činnosti, abyste si špatným plánováním nezhoršili vyhlídky na úspěch. Had (Si) je jak vidíte znamením prosperity i ztráty zároveň. To se nám občas stává. Jak to chápat? No, ne každé manželství je plodné a narodí se z něj děti. Ne každá kombinace harmonických dvojic je příznivá a nese sebou prosperitu. Když to zjednoduším, prosperitu získají jen Hadi narozeni v měsících listopad, prosinec a leden. Pokud jste Had a nejste narozen v zimě, je vaše štěstí menší a mějte se tedy na pozoru před finančním rizikem. 

Obecně element Vody bude mít v tomto měsíci hlavní slovo. Z určitého pohledu tradiční čínské medicíny je v tomto období nejaktivnější dráha močového měchýře. Močový měchýř má v těle dvě zásadní funkce. Shromažďovat a vypouštět moč. Je velmi úzce propojen s ledvinami a je jimi defacto řízen. Z lidové tradice víme, že močový měchýř dobře reaguje na brusinky, a tak pokud je přidáte do svého jídelníčku, podpoříte jeho kondici pro chladnější období roku. Denně jedna lžíce sušených brusinek po dobu měsíce umí udělat zázraky.

Tolik tedy k nadcházejícímu období Opice. Pokud by vás zajímalo jaká zvířata jsou ve vašem horoskopu najdete na stránkách školy 5ti prvků BaZi kalkulátor, kde si můžete sami sestavit svůj horoskop narození.  Odkaz najdete ZDE

Pokud byste chtěli nahlédnout na Váš horoskop, potřebovali poradit ve vaší situaci napište mi nebo zavolejte email :CernaZelva@gmail.com telefon 704 127 111

Nezapomeňte, že od září začínají kurzy čínské astrologie a tradičního Feng Shui kam se můžete přihlásit.  Pro více informací KLIKNI ZDE.

Přeji Vám hezký a pokud možno klidný srpen

Jarosurabbu - praktik a lektor

Žádné komentáře:

Okomentovat