pondělí 2. září 2019

Jak vlastně vypadá a co mi poví čínský horoskop?

Asi každý už nějaký ten horoskop viděl. Nejspíš si vybavíte, že ten tzv. západní horoskop se tvořen kruhem rozděleným na dvanáct dílů se znameními západní astrologie, kterým se říká domy a v nich jsou podle aktuální polohy umístěny planety. Ty pak mezi sebou astrologové porovnávají a posuzují v určitém kontextu. Občas je propojují čárami. Málo kdo ale viděl jak vypadá čínský horoskop. Většina lidí zná jen rok svého narození. Jak tedy vypadá a co vše v něm najdeme?

Čínský horoskop je jiný. Tvoří jej 2 tabulky, do kterých jsou vypsány znaky čínského horoskopu. První tabulka je určitý moment času zachycený do 4 pilířů. Každý okamžik dovedeme připsat nějakému roku, měsíci, dni a hodině. K nim pak přiřadíme příslušná znamení. Tuto základní tabulku sestavujeme vždy, když nás nějaké datum zajímá. Pokud se jedná o horoskop člověka, přidáváme k základní tabulce BaZi ještě druhou tabulku. Ta se jmenuje tabulka  desetiletých životních cyklů. Bez ní by nebyl horoskop člověka kompletní.


U horoskopu každého člověka je základní tabulka BaZi, popisem jeho osobnosti a informuje nás o jeho základním nastavení. O jeho silných a slabých stránkách o jeho snech i touhách. O jeho bubácích ve skříni i o jeho talentu. Ta druhá tabulka 10ti letých životních cyklů, nám pak říká, jak se ta konkrétní osoba bude během nadcházejících let mít. Nakolik ji bude štěstí přát, nebo naopak, nakolik ji bude osud házet klacky pod nohy. Pokud bych měl použít nějakou alegorii a použít příměr tak, abyste tomu ještě lépe porozuměli, přirovnal bych základní tabulku BaZi k autu a 10ti leté cykly k silnici po které ono auto jede.

Základní tabulka BaZi nám říká, jaký typ auta máme před sebou. Zda se jedná o sporťák nebo rodinný vůz. Zda má airbagy autorádio, klimatizaci, zda jezdí na naftu, benzín nebo je to solární modul. Tabulka 10ti letých životních cyklů nám pak říká po jaké silnici pojede. Zda je to německá dálnice, nebo česká okreska, zda je to po rovině nebo v kopečkách a podobně. Díky tomu dovedeme předvídat že i auto se základní výbavou může na dobré silnici dosáhnout dobrých výsledků, na rozdíl od perfektního sporťáku na špatné a hrbolaté silnici.

Tradiční horoskop čínské astrologie je mnohavrstvý, plný elementů a promlouvá k nám barevným jazykem symbolů. V základních 4 pilířích vidíme celý svět. Můžeme se podívat třeba na systém rodiny a dívat na různé aspekty a vztahy mezi rodiči a dětmi. Na vztahy k partnerovi, prarodičům, či sourozencům, tedy k bližší i širší rodině. V analogii vnějšího světa zde pak můžeme vidět vztahy ke kolegům v práci, k nadřízeným i odřízeným i ke zcela cizím lidem se kterými ale přicházíme do běžného kontaktu. Mohou bát jimi například různí úředníci státní správy. Zaměstnanci banko či pojišťoven a pod.

Přes pět proměnných elementů můžeme vidět svoje nastavení v oblasti zdravý, nebo financí. Můžeme nahlédnout na to v jakém období je pro nás prospěšné investovat, kdy šetřit, zda se pustit do rizika, nebo se držet při zemi, protože nás může čekat problematický rok. Určitě by mnozí ocenili vědět zda jim osud přeje když se chtějí pustit do podnikání. Nebo jaké vlivy je čekají v nadcházejících letech, pokud se chtějí uvázat k hypotéce na 20-30 let. Budete-li vědět, jaká rizika vás na vaší životní cestě čekají, můžete se na to připravit a peřejemi osudu, projet bezpečněji než-li ti, kteří se vydají na cestu nepřipraveni. 

I pro to má smysl vyhledat praktika BaZi a zkonzultovat s ním svou situaci pokud se chystáte k nějakému pro vás významnému životnímu kroku. Dostanete tak do ruky další náhled, který může vaše vnitřní tušení dokreslit a vaše rozhodování tak může mít silnější váhu. 

Pokud chcete znát své 4 pilíře osudu navštivte stránky s mým českým kalkulátorem.... KLIKNI ZDE !

Pokud chcete znát víc a chcete tajemství čínské astrologii více poznat, přihlašte se na moje kurzy .... VÍCE ZDE !

Tak neváhejte s napište mi 

Jarosurabbu 

Žádné komentáře:

Okomentovat