pondělí 25. května 2020

Červen 2020 pod vládou Vodního Koně

čínský zvěrokruh
Červen, který je pod vládou znamení Koně, je v tradiční čínské astrologii vrcholem léta. Během něj dojde k momentu letního slunovratu, kdy je síla slunce (jang – aktivní princip) nejsilnější, protože vystoupá na obloze nejvýš. Den tedy bude nejdelší a noc nejkratší. Jangové energie vyvrcholí a zrodí se jin (pasivní princip). Ten se bude postupně probouzet a sílit, až se promění v zimní slunovrat. To je zatím ale daleko, tak se pojďme podívat, co si pro nás přichystal Kůň v roce Krysy. 

Měsíc Koně začne 5. června 2020 v hodině Zajíce (5. – 7. hodina) a skončí 5. července 2020. Přinese nám dost komplikované energie, protože se jedná o kolizní měsíc. Kolizní v tom smyslu, že znamení roku, kterým je Krysa (císař), stojí v opozici oproti znamení měsíce, kterým je Kůň (ministr). Pokud se císař s ministrem neshodnou a nejednají v souladu, přináší to, namísto prosperity a klidu, problematické proměnlivé energie. Na nebi se to projeví tím, že je Slunce v opozici k planetě Jupiter. 

Každý rok má nějaký svůj kolizní měsíc. Pro Krysu (2020) je to Kůň (červen), Pro Buvola (2021) jím bude Koza (červenec) atd. Není to tedy důvod k panice. Je tomu tak od věků a bude tomu tak do té doby, do kdy se nebe bude točit ve svých rytmech. Jde jen o to porozumět a správně využít ten který čas ke svému prospěchu. Rozepře mezi vládci, pozemskými i nebeskými, byly, jsou a budou. Pro nás, obyčejné smrtelníky, je důležité pochopit, jak se v dané situaci zachovat. 

Je-li pro vás rok Krysy obecně nepříznivý, nejspíš dojde k uvolnění tlaku a vy máte možnost nadechnout se a narovnat svá záda ohnutá pod tíhou letošních úkolů. Pokud je vám rok Krysy příznivě nakloněn, buďte v tento čas opatrní. Štěstěna se k vám nejspíš na chvíli otočí zády. Krysa bude mít horší možnosti, jak prosadit svou vládu nad Zemí. Měsíc Koně tedy nepřeje především třem znamením. V první řadě Krysám, s kterými nesdílí zákulisní utajená jednání, ale požaduje přímost a jednoznačnost. Ne nadarmo je jeho principem rozhodnost a samostatnost. Ne zcela příznivě se pak staví k Zajícům a Buvolům. Ty první zraňuje napřímo, ty druhé prostřednictvím třetích lidí. Posledními, ke komu se znamení Koně nemá příznivě, jsou kupodivu samotní Koně. Kůň s Koněm se nemusí pro svou dominanci dobře snášet. Sami raději vedou, než aby byli vedeni. Proto červen nemusí být příznivý ani pro samotné Koně. Tato nepřízeň se může projevit hlavně v nesprávných rozhodnutích, která mohou Koně v tomto čase dělat. Rada tedy zní, počkejte s důležitými věcmi na lepší měsíc. V tomto případě nejspíš na říjen. 

Naopak pro pár znamení se může jednat o příznivý čas. Těmi šťastnými budou Psi a Tygři, přátelé Koně, a pak Koza, která je pro Koně družkou v nesnázích. Tito tři se nejspíš mohou těšit z června roku Krysy, protože ministr na nebeské báni je jim nakloněn. Z těchto tří jmenovaných na tom pak je nejlépe Tygr. Ten je spojen s Hvězdou nebeského štěstí, ale ani Pes na tom není špatně. Dny, kterým vládne, jsou dny prosperity. Proto lze předpokládat, že Psům v tomto měsíci příznivě posílí jejich majetkové poměry, pokud k tomu v předešlé době dali podnět. Bez práce nejsou koláče, ale těm, co v předešlé době zadělali těsto a dali ho péct, přinese Kůň odměnu. 

Pokud mluvíme o odměně, je dobré zmínit poselství věštebné Knihy proměn, která pro dobu vlády Vodního Koně přináší hexagram (obrazec o šesti čarách) „Velká odměna“. Tento hexagram je velmi dobrým znamením. Pravděpodobně ti, kterých se týká, dosáhnou svých cílů. Nebude to trvat dlouho a bohatství i dobrá pověst mohou být jejich. Buďte ale na pozoru. Před vrcholem se skrývají mnohé překážky a váš úspěch se může ztratit před svým dosažením. Z tohoto důvodu buďte velmi opatrní, pokud se chcete vyhnout pozdějším problémům. Štěstí v této době přeje jak připraveným, tak také obezřetným. 

Z pohledu tradiční čínské medicíny přijde doba, kdy bude jang nesilnější a v těle se probudí dráha srdce. To bude v tomto měsíci citlivější a náchylnější na nápory emocí. Srdce je císařem nad všemi orgány, řídí jejich funkci a odpovídá za dobré fungování, a to fyzické i psychické. Zaměřte tedy na srdce a jeho stav svou pozornost. Nezatěžujte ho přílišným emocionálním vypětím. Podpořte ho trochou hořké chuti, která je přirozeně obsažena v mandlích, některých salátech, jako je rukola či polníček, a třeba i v čisté, neslazené čokoládě. Pamatujte však, že trochu léčí, hodně škodí. Takže nic nepřehánějte. 

Když už jsme se dostali k srdci, je zde jen krůček ke vztahům a lásce. Srdce a jeho nemoci jsou přeci primárně odrazem našich vztahů. Vždyť všechny nás bolí srdce, když máme vztahová trápení. Za vztahy je odpovědné srdce, nikoliv ledviny, jak mnozí špatně uvádějí. A protože znamení Koně je spojeno s Hvězdou Květ broskvoně, je dobré, aby teď zbystřili Buvolové, Hadi a Fénixové (Kohouti). Pro ně je tento čas spojen s vyhlídkou na seznámení. Kůň k nim přivede druhé, rozzáří jejich auru a nejspíš jim nabídne, stejně jako pohádkový ubrousek, který se sám prostírá, rozmanité příležitosti. Pokud čekáte na seznámení, tohle je váš čas. Pokud potřebujete domluvit a prosadit nějaké věci na úřadech, tohle je váš čas. Lidé vám budou nakloněni, tak toho můžete využít. 

Červen nám pak přinese ještě jednu zajímavost, kterou je ojedinělý úkaz na nebeské klenbě. Planeta Merkur, spojená s elementem Vody, v době kolem letního slunovratu spadne do Východní studny. Východní studna je 22. nebeské souhvězdí, které se nachází v paláci „Rudého ptáka“ na čínském nebi. Merkur na své pouti po nebi proběhne kolem Venuše, která zůstává v paláci „Bílého Tygra“ a doslova zapadne do „Východní studny“. Protože si procházíme obdobím zhoršujících se stavů podzemních vod, nevidím toto poselství jako příliš příznivé. Merkur do studny vstupuje, a to by mohlo v symbolice znamenat, že studny budou naplněny vodou, ale stejně tak se nabízí symbolika ztracené vody ve studni. K této interpretaci přispívá i retrográdní pohyb Merkuru, který v té době započne. Navíc je tento měsíc pod vládou Vodního Koně. No, uvidíme, co přijde. 

Přeji vám všem hezké letní dny, pokud možno málo starostí a těším se s vámi při předpovědi na měsíc červenec, který bude patřit Vodní Koze.


Žádné komentáře:

Okomentovat