neděle 5. června 2022

Červen roku 2022 je měsíc Ohnivého Koně (Bing Wu)

Nadchází nám nejjangovější část roku. Měsíc červen již tradičně patří pod vládu znamení Wu, jehož regentem je Kůň. Jeho vláda začíná v polovině znamení Blíženců a zasahuje až do poloviny znamení Raka – viděno optikou západního kalendáře. Tentokrát to z pěti možných variant bude Ohnivý Kůň (Bing Wu). Jedná se tedy o jangový měsíc, který zároveň otevírá jinovou část roku. V půlce tohoto měsíce pak nastává letní slunovrat. Moment vrcholného léta, kdy je jin nejslabší a jang nejsilnější. Doba, kdy je den nejdelší a noc nejkratší. Co nás čeká? Co nám Ohnivý Kůň může přinést?

Tím, jak je pozemské znamení Wu (Kůň) svým způsobem na vrcholu, je také svým způsobem předělem. V jeho symbolice nás tedy nepřekvapí křižovatka, změna směru, nebo schod, potažmo střed. Z podstaty věci pak palička, úder nebo i urážka. Máme před sebou tedy silně dominantní a tedy jangové znamení, které přináší dobu obratu. Z pěti forem je Ohnivý Kůň (Bing Wu) symbolem dvojitého Ohně a tedy jistého neharmonického projevu. Znamení Wu (Kůň) je z podstaty Ohnivým kardinálním znamením a Ohnivý Kůň je tedy Oheň na druhou, což vypadá jako přílišný Oheň.

Tato konstelace může dělat problém především těm, pro které není element Ohně šťastným prvkem, a který vnáší do horoskopu kolize. To je ale záležitost individuálního posouzení každého horoskopu zvlášť. Faktem je, že přílišný Oheň může tento měsíc nepříznivě působit na různé oblasti našeho života, kdy může třeba spálit naše rezervy. Po zdravotní stránce by si pozor měli dát hlavně kardiaci. Dochází zde totiž k souhře několika vlivů a ty se násobí.

Z pohledu čínské medicíny je měsíc Koně, tedy červen, stejně jako hodina Koně (11:00–13:00 SEČ), dobou, která je spojena s akupunkturní dráhou srdce. Tato dráha vede po vnitřní spodní straně každé ruky od srdce k dlani po malíček a je na ní 9 akupunkturních bodů. Srdce je tedy v této době jakýmsi citlivým orgánem, který v oné době prožívá vyšší energetickou zátěž. Pokud se k tomu přidá nebeský Oheň v čase (Ohnivý Kůň), je pak srdce náchylnější k problémům. Zase jen násobíme vlivy a zvyšujeme zátěž, a to těm, kteří mají se srdcem problémy, neulehčí, ale přitíží. Je to ono pravidlo, které nás učí, že trochu podporuje, ale hodně škodí (viz toto pravidlo například u stravování a chuti jídel).

Znamení Koně (Wu) tvoří příznivou trojici s Tygrem (Yin) a Psem (Xu). Tito dva se tedy v měsíci červnu mohou těšit z přízně ministra (měsíční vládce). S odkazem na uvedenou trojici budou specifické dny Psa. Tyto dny budou mít extra porci Ohnivé energie, a to i když denní vládce Pes nebude mít Ohnivý element. To proto, že pokud máme rok Tygra (Císař), měsíc Koně (ministr) a den Psa (úředník), dojde k prolnutí tří energií, které se projeví. Pokud odebíráte na e-mail moje „Metafyzické zápisky“, budete o těchto dnech včas informovaní. Popřípadě sledujte můj FB profil.

Pes a Tygr jsou tedy z té trojice těmi, kteří mají potenciál prožít příznivý měsíc. Jinak je tomu však u Koní. Kůň patří ke čtyřem znamením v čínské astrologii, která nemají ráda sama sebe. Pokud se tedy lidé narození pod vládou Koně setkají s časem, kterému vládne Kůň – a je jedno, zda je to den, měsíc, nebo celý rok – jsou v tato období náchylní k chybným rozhodnutím. Je tedy lepší, aby nedělali závažná rozhodnutí, která mohou mít vliv na jejich osobní nebo profesní život, bez porady s odborníky v dané oblasti.

Těmi dalšími, kteří by z tohoto měsíce mohli mít prospěch, jsou lidé narození pod vládou znamení Kozy (Wei). I těmto lidem se do života může promítnout podobný specifický druh energie jako Tygrům a Psům. Problém této konstelace je, že přináší Ohnivý vliv, ať se to lidem líbí, nebo nelíbí. Zda to bude vliv příznivý nebo ne, rozhoduje zase individuální nastavení vašeho horoskopu.

Ten, kdo má nejproblematičtější vztahy se znamením Koně (Wu), jsou lidé narození pod vládou Krysy (Zi). Mezi Koněm a Krysou existuje výrazný kolizní vztah, a tak ti, kteří mají Krysu (Zi) v roce svého narození, mohou očekávat problémy s úřady a ve veřejném životě obecně. Nejproblematičtěji by se vliv Ohnivého Koně (Bing Wu) mohl promítnout u lidí narozených v roce 1972, tedy v roce Vodní Krysy (Ren Wu). Ten, kdo se pak narodil v druhé půlce Střelce a první půlce Kozoroha, tedy v měsíci prosinci, kterému vládne také znamení Krysy, pak může být ohrožen komplikovanou situací ve své širší rodině nebo v zaměstnání – vždy podle osobního horoskopu. Kolizní projev znamení je vždy nepříjemný a záleží na faktorech, kde se ten který vliv projeví.


Kůň je také kardinálem letního ročního období, a tak je tedy spojen s dalšími vlivy v čínské astrologii. Tyto aspekty jsou už v široké veřejnosti méně známé, ale jeden z nich bychom si měli zdůraznit, protože se váže k letním milostným románkům. Znamení Koně je tzv. „Květem broskvoně“ pro znamení Hada, Buvola a Fénixe. To znamená, že se tato znamení svým způsobem rozzáří a začnou přitahovat protějšky podobně jako lampy v noci noční motýly. Pro tato tři znamení je to tedy ideální doba pro seznámení se, a tak je dobré podat si inzerát na seznámení, nebo vyrazit na lov do společnosti. Je-li vaším denním vládcem Jia (jangové Dřevo), bude nejspíš o zábavu postaráno, protože se vlivy budou násobit díky působení další Hvězdy „Rudá Komnata“.

Tím, že je znamení Wu (Kůň) kardinálem léta a s jeho vrcholem je spojen čas letního slunovratu, přichází na přetřes i rituální očista prostoru. Rituálně je dobré očistit byt nebo dům aspoň čtyřikrát ročně a právě doba před slunovratem je pro toto příhodná. Vhodné termíny uvedu zas do e-mailů „Metafyzických zápisků“, kde doporučím také vhodná vykuřovadla a postupy, jako je třeba tento (odkaz ZDE).

Na závěr pak ještě zmíním něco málo z FENG SHUI pro měsíc červen. Vládnoucím aspektem je Hvězda Rudá7, která v kombinaci s letošní roční Hvězdou Bílou 8 vytváří zvláštní kombinace v severním paláci KAN a jihovýchodním paláci XUN. Na severu v paláci Kan se sešly dvě dřevěné Hvězdy (4-3), což může mít za následek hádky mezi ženou a mužem v tomto paláci, kdy muž tahá za kratší konec provazu. Hádky mohou přerůst do vzteku, a pokud se neřeší drobnosti hned, pohoda a romantika mizí. JV palác větru (XUN) je pak pro červen domovem dvou kovových Hvězd (6-7). Tato konstelace může způsobit šarvátky mezi lidmi na cestách, a tak při nich buďte opatrní.

Pokud Vás zajímá víc o tom, jak na váš život působí energie roku a měsíce, objednejte si zpracování horoskopu a konzultaci, kde vám vysvětlím vše potřebné (více ZDE).

A jestliže vás zajímá svět čínské astrologie a chtěli byste se o ní a o tom, jaká pravidla zde platí, dozvědět víc, objednejte si domácí videokurz čínské astrologie, kterým vás provedu od začátku do konce (více ZDE).

Žádné komentáře:

Okomentovat