sobota 6. srpna 2022

Co je to den osobní kolize

Tak jaký jste měli dnes, nebo včera den? Byl dobrý nebo špatný? Převládali v něm pro vás dobré situace a příjemná setkání, nebo tomu bylo naopak? Narazili jste v obchodě, nebo na úřadě, na rozladěnou paní a tak se vám to co jste chtěli vyřídit nepovedlo? Nebo jste se snad zranili, podvrkly si nohu, bouchli se do hlavy nebo jste snad stáli v dopravní zácpě, když jste zrovna spěchali? Nezdá se to, ale každý den má svým způsobem svou vlastní energii, nebo chcete-li kvalitu, a my se pojďme na toto téma podívat trochu blíž.

Co kdybyste dovedli dřív než večer před spaním, poznat kvalitu toho kterého dne a věděli tak, zda je dobré být aktivní a usilovat o svoje věci, nebo naopak bude den problematický a je lepší se držet při zemi a být víc opatrný? Možná na to vy sami nevěříte, ale faktem je, že jsou dny, kdy se k nám kloní štěstí víc a dny, kdy se k nám štěstí odvrací zády.

Jednou ze základních disciplín v tradiční čínské astrologii je metoda výběru příznivého data pro různé typy událostí. Mnozí možná vědí, že se hledají dobré dny pro svatby, ale v čínské astrologii je rejstřík toho, co můžete plánovat daleko širší. Proto nás asi nepřekvapí, že se dají najít vhodná dny nejen pro svatby, zásnuby, nebo rande, ale i pro rozchody a rozvody, podpisy smluv, nebo nákupy nemovitostí, návštěvy lékaře a podobně. Tato dovednost se označuje jako Zi Ri

Umění výběru příznivých a nepříznivých dní je komplikované, protože sleduje mnoho různých aspektů a snaží se pak najít vhodný průsečík a ideální pozici. I my to vlastně děláme denně, ale jaksi automaticky. A protože sledujeme nám dobře známé vlivy, jako třeba počasí, pracovní dny a pracovní dobu, otevírací dobu obchodů kin, restaurací apod ani nám to už nepřijde. Bez větších obtíži si tak jsme schopni domluvit s přáteli návštěvu koupaliště, kina nebo výlet. V astrologii je tento proces vlastně stejný, jen se sledují pro laika zcela neznámé vlivy, jako je třeba postavení planet.

Protože výběru vhodného dne se člověk musí naučit, a to je víc než na jeden článek (Zde je na to domácí videokurz), rád bych vám dnes ukázal alespoň jeden aspekt, který si můžete sami kontrolovat a zlepšit tak svoje plánování. Jde o tzv. Den osobní kolize, aneb jak já rád ve svých předpovědích píšu tzv. „Den blbec“. Budete potřebovat vědět jaké znamení vládlo roku vašeho narození a pak to, jaké znamení vládne tomu kterému dni. Ten z Vás, kdo sleduje moje denní předpovědi, které píšu zhruba už od roku 2012 na sociálních sítích ví, že každý jeden den je pod vládou jedno ze znamení čínské astrologie. Toto znamení je jaký si denní úředník, který dává svou energii tomu kterému dni, a je pro povahu toho dne něco jako jeho základní stavební kámen. Od něj odvíjíme mnoho dalších kvalit a také den osobní kolize.

Informaci o tom, jaký je právě den podle čínské astrologie najdete na různých místech. Nejspolehlivější jsou různé aplikace a online kalendáře které, tuhle informaci mají. Microsoft měl tuhle informaci ve svém kalendáři v Outlook také nastavenou. Zda ji tam má i teď netuším, protože já používám můj TONG SHU Google kalendář, který sdílím na požádání s lidmi zcela zdarma. V něm najdete pak také mnoho dalších informací ke kvalitě dnů. Pak tuto informaci najdete také v mých příspěvcích na FB a do budoucna i Instagramu a Telegramu.


Den blbec nám tedy nastane vždy, když se znamení denního úředníka postaví proti znamení našeho roku narození. Řekněme pro příklad, že každý, kdo se narodil zhruba mezi 02-1985 a 01-1986 včetně, se narodil v roce, kterému vládlo znamení Dřevěného Buvola (Yi Chou). No a Buvol se nemá rád se znamením Kozy. Pokud tedy přijde den Kozy, objeví se pro toho, kdo se narodil v roce Buvola, jeho Den blbec. Těchto dní je v každém roce cca 30 a jsou rovnoměrně rozloženy do celého roku. Některé z nich mohou být silnější jiné slabší, ale naše kolizní dny to jsou vždy.

Co nám pak onen den kolize přináší? Na co si dát pozor? V obecné rovině je to den špatných událostí, nehod a úrazů. Kolize je typ energie, kdy znamení stojí proti sobě, a to vytváří napětí a vnitřní tlaky. Během těchto dnů jsme náchylnější k nehodám, které však nemají fatální důsledky. Jsou to takové ty „mírnější“ nehody, které nám spíš znepříjemňují život. Řekněme, že je to den, kdy potkáte revizora, tam kde ho běžně nepotkáváte, kde měří policie rychlost jen výjimečně, kdy těsto nevykyne, kýbl se převrhne, bílé prádlo se obarví červenou ponožkou, autobus nám ujede a podobně. Většina nehod toho dne je způsobena naší nepozorností, menší koncentrací na to, co děláme a tím, že prostě nejsme ve své kůži.

Z toho důvodu je lepší nepouštět se do žádných zásadních činností, na kterých nám záleží, pokud tedy můžeme. Ne že by se nutně musela stát nehoda. Ale je lepší minimalizovat riziko nehody než ho přivolat. Řekněme, že pokud má zubař svůj Den blbec, je lepší jít na ošetření jindy :-D. Že tento den je jízda bez lístku na MHD učiněné riziko. Také není doporučené kupovat auto nebo jiné důležité spotřebiče, protože prostě nemáme šťastnou ruku na výběr. Štěstí se k nám ten den prostě otočí většinou zády. A když už tedy musíme v tento den udělat nějakou tu zásadní věc, je potřeba tomu věnovat maximum pozornosti, vše zkontrolovat a jednat s rozmyslem a bez vlivu emocí.

Já sám mám ve svém kalendáři tyto dny poznamenané, abych věděl kdy se ke mne štěstí kloní a kdy mi nastavuje záda a mohl jsem tak této situaci přizpůsobit své chování. A z vlastní zkušenosti tohle doporučím i vám. Není totiž smysluplné bojovat s přirozeným řádem věcí, ale je prospěšné plout s řekou.

2 komentáře:

  1. Tak jsem si teď našla předvčerejšek - to byl zvlášť mizerný den, a sedí to :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, jestli ještě nabízíte sdílení Vašeho Tong shu Google kalendáře, chtěla bych o ně požádat. Muj kontakt monjemi@seznam.cz nebo na fb Mon Jemi. Děkuji a přeji hezký den M.

    OdpovědětVymazat