úterý 8. listopadu 2022

Co se děje na nebesích


V úterý 8.listopadu nastává 15 den, 10. lunárního měsíce což je tradičně období úplňku. Tento úplněk je specifický tím, že se o něm mluví jako o Bobřím, mrazivém ale také krvavém úplňku.

Bobří a mrazivý se mu říká pro to, že tento čas byl tradičně zasvěcen kladení pastí na bobry pro jejich kožešinu a počasí již vykazuje zámky začínající zimy. Krvavý, je pak tento úplněk pro jeho načervenalou barvu, která je dána zabarvením Luny, díky světelným paprskům při postavení Slunce, Země a Luny v tomto období roku.

Tento úplněk je pak zatížen také úplným Lunárním zatměním, které nastane cca v poledne našeho času a bude tedy pozorovatelné v Tichomoří. Dotkne se primárně obyvatel východních oblastí Sibiře a celé Aljašky s přilehlými částmi Kanady a USA a pak také obyvatel tichomořských ostrovů na jižní polokouli například Nového Zélandu. Máme za to, že vliv těchto nebeských jevů se projeví primárně v oblasti, ze kterých je tento jev pozorovatelný a proto se dopady těchto jevů v naší oblasti neprojeví, nebo jen velmi slabě.

K zatmění dochází v době, kdy Luna prochází 17. domem paláce Bílého Tygra, kterému říkáme WEI a překládáme to jako žaludek. V obecné rovině se jedná o příznivé souhvězdí pod vládou Saturnu, které předznamenává naplní břicha a je tedy odrazem štěstí a prosperity. Děti narozené v tomto dni pak mohou mít „snadnější cestu k císaři“, což bychom dnes interpretovali jako úspěch ve veřejném životě. Zatmění pak, jako neblahé nebeské znamení, může nepříznivě ovlivnit právě tyto aspekty života lidí ve vyjmenovaných lokalitách.

Žádné komentáře:

Okomentovat