pátek 31. března 2023

Duben 2023 je měsíc Draka

Duben je v čínské astrologii měsícem Draka. Drak je silné, mocné znamení spojené s koncem jara. V tomto období se jarní čchi (tzv. dech draka) elementu Dřeva proměňuje na letní energii Ohně a rozpíná se. Tento čas je obdobím proměny a je v něm tedy uchován potenciál ke změně. V roce Vodního Zajíce (2023) je měsíc Ohnivého Draka trochu problematický. Mezi Drakem a Zajícem totiž nevládnou úplně přátelské vztahy a ani Voda ročního vládce neladí příliš s Ohněm vládce tohoto měsíce. Nicméně ale díky polaritě jinu a jangu není tento nesoulad příliš velký.

Znamení Draka se „přátelí“ s Krysou a Opicí a lidé narození pod vládou těchto dvou znamení mohou v tomto měsíci získat přízeň štěstěny. Krysa vládne prosinci a také rokům 1972, 1984, 1996 atd. Znamení Opice zase vévodí měsíci srpnu a roku 1968, 1980, 1992 atd. A proto se tento vliv může dobře projevit v jejich horoskopech a tedy i v životech. Drak má také velmi příznivé vazby na znamení Fénixe (září), ale protože je Fénix zároveň v kolizi k vládci tohoto roku, k Zajíci, nebude mít toto znamení tolik přízně jako předešlí dva Drakovi kamarádi.

Ti, kteří by si měli dát naopak na tento měsíc velký pozor, jsou lidé narození pod vládou znamení Psa. Pes vládne měsíci říjnu a například roku 1970, 1982 nebo 1994. Mezi znameními Psa a Draka je výrazný kolizní vztah. Jeden vládne ránu, druhý noci, také proto se o této konstelaci mluví jako o souboji andělů a démonů. Ti, kteří jsou narozeni ve dni Psa, mohou pocítit problémy v oblasti vztahů. Ale vše je dočasné.

Další, kteří se v tomto měsíci mají mít na pozoru, jsou pak sami Draci a Buvolové. Jak už víme, Draci v čínské astrologii ovládají měsíc duben a znamení Buvola zase měsíc leden a roky 1973, 1985 či 1997. Ani tito dva to v tomto období nemusí mít snadné.

Draci jsou jedním ze čtyř znamení, které nemá rádo samo sebe, a tak vůči jiným Drakům, a také tedy během doby, kdy mají vládnout, nejsou nastaveni vstřícně. Jejich rozhodování tím může být ovlivněno a poznamenáno. Ve svých rozhodnutích pak nejčastěji jdou proti svým zásadám, čímž poškozují hlavně sami sebe.

Pro Buvoly v tomto období platí doporučení hlídat si vztahy, kde dochází ke spolupráci. Ať už v soukromé, nebo pracovní oblasti. Měsíc Draka do těchto vztahů může vnášet nesoulad a vytvářet disharmonii. Vede i k rozpadu takových spojenectví, k sabotážím a špionáži, což v pracovní oblasti může být problematické.

Duben je také – pohledem čínské medicíny, která je blízká tradiční čínské astrologii – měsícem, kdy se o své slovo hlásí žaludek a jeho akupunkturní dráha. S žaludkem se to má tak, že jde o orgán, kde se oddělí hmota od esence, kterou se živí naše tělo. Hmota se vyloučí a odejde z těla pryč a esenci tělo spotřebuje jako palivo. Žaludek je tzv. párový orgán sleziny, a tak je potřeba obzvlášť v tomto období starat se dobře o oba. Žaludek potřebuje teplé, aby lépe trávil, a pořádně rozmělněné, aby dobře uvolnil esenci. Proto často slýcháme ta doporučení na teplé snídaně a na to, že každé sousto je potřeba pořádně rozkousat. Pokud tak neděláme, tělo má s oddělením esence více práce a my získáme méně paliva a tedy horší vitalitu. Taky toho pak víc sníme.

Ten, kdo chce své tělo podpořit ještě víc, by mohl v měsíci Draka poklepávat přední vnější část obou nohou, kudy vede ona akupunkturní dráha žaludku, a to hlavně 4 prsty pod kolenem. Zde je zvláštní bod „sta nemocí“, jehož stimulace má blahodárný vliv na naši imunitu. To ale funguje jen tehdy, pokud to děláme víc než 10 minut. Ideálně 20–25 minut. A kdo to chce dotáhnout k dokonalosti, nechť to dělá hlavně kolem 9. a 15. hodiny a ideálně v sobotu či v úterý. Sobota je totiž dnem, kterému vládne planeta Saturn, která je zemského elementu. V úterý vládne ohnivá planeta Mars a element Oheň podporuje element Země. Možná se to některým zdá vtipné, ale ano – dny v týdnu mají názvy podle vládců 7 nebeských těles a není to jen tak náhodné.
Všem tedy přeju hezké dubnové dny, Pěkné velikonoční svátky s rodinou a přáteli a u dalších horoskopů, kurzů a přednášek brzy na viděnou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat