neděle 30. září 2018

Lidé typu Ji - Země jin


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Člověka, který má denního vládce ve znamení jinové Země (Ji), bychom mohli připodobnit nejlépe k úrodnému poli, na kterém ze zrna vyroste obilí, a které tím tedy živí celé společenství. K poli, které je svědkem válek i milostných vzplanutí.

Země v obecném významu představuje stabilitu, ale důležitým atributem jinové Země je proměna. V tom si rozumí dobře s jangovým Dřevem. Lidé Ji bývají tedy vynalézaví, orientovaní na výsledek a kreativní, byť mohou působit pomalým, v krajním případě až ospalým dojmem. V jejich případě však zdání klame. Tito lidé mají totiž mnohdy Midasovy ruce, což jim pomáhá měnit vodu na víno a hnůj na zlato.

Bývají často shovívaví a tolerantní a v kolektivu působí jako tmel týmových hráčů. Sami hodně snesou – a občas tak moc, že popřou vlastní hodnotu, aby se celek udržel v pořádku. Mají v sobě tedy jistou vyšší míru obětavosti a nemají potřebu vystavovat své dovednosti na odiv ostatním.

Podobně jako lidé typu Wu (jangová Země) pečují, ale jejich péče je měkčí a jemnější. Podporují a pomáhají, sami ale mnohdy o pomoc nežádají a snaží se vše podstatné zvládnout sami. Proto mají často náročný životní příběh, jako když je pole oráno a vláčeno druhými. Sebe-láska a sebe-hodnota bývá mnohdy jejich celoživotním tématem v souvislosti s tím něco vydržet, obětovat se a podporovat. V jejich přístupu lze cítit naplnění pojmenování Matka Země. Nicméně stejně jako matka, i lidé typu Ji vyžadují jistou míru respektu a mívají snahu druhé řídit a mluvit jim do života.

Mezi známé osobnosti s denním vládcem Ji patří třeba

  • Petr Kelner (finančník)
  • Jan Kysela (ústavní právník)
  • Václav Sůra (cestovatel, dokumentarista)
  • Barbora Špotáková (sportovkyně)
  • John McEnroe (sportovec)
  • Alfons Mucha (umělec)
  • Martha Issová (herečka)
  • Leoš Mareš (moderátor)
  • Eva Jiricna (architekt)
  • Jože Plečnik (architekt)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.

Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.


použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat