pátek 5. října 2018

Lidé typu Geng - Kov jang


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Člověka, který má denního vládce v jangovém Kovu (Geng), bychom si mohli připodobnit k sečným a bodným zbraním a ke kovovým pracovním nástrojům, které z divoké přírody opracují a zkultivují věci pro náš běžný život.

Jedním z hlavních atributů těchto lidí je schopnost rychlé analýzy. Třídí, posuzují, hodnotí a škatulkují. Často, rádi a dobře. Jejich první dojem bývá obvykle ten správný. Tím, že třídí, dělí věci kolem sebe na dobré a špatné – a odtud pramení jejich blízký a vřelý vztah k pravidlům, řádu a systému, které vlastně chtějí ctít a dodržovat. Může jim ale kvůli tomu chybět smysl a cit pro detail nebo jinou nuanci v dané situaci.

Smysl pro povinnost, řád a pořádek jim bývá vlastní, a tak, jak jsou přísní k sobě, bývají nároční na druhé. Neodpouští, a pokud ano, nezapomínají. Tím, že se v symbolice díváme na nástroje, které k něčemu slouží, i u lidí typu Geng nacházíme týmového ducha a snahu být prospěšní. Najdeme je často v odvětví, kde se řád a pořádek pěstují tak nějak z podstaty, jako je armáda, policie nebo justice.

Ke své vytříbenosti a kvalitě ale musí lidé typu Geng dozrát těžkostmi, které musí překonávat. Mnohdy bychom mohli říct, že tito lidé si těžkosti a jejich zdolání nebo překonání přímo oblíbili a vyhledávají je. Poznat své limity a hranice obecně patří u mnohých k motivaci pro to něco zvládnout. Obecně tito lidé snášejí dobře tlak a mnozí pod tlakem podávají excelentní výkony.

Na povrchu je kov chladný, a i tak se mohou tito lidé jevit, ale přirozeným charakterem Kovu je obrácení pohledu dovnitř, a tak mnohdy najdeme u těchto lidí bohatý vnitřní život, který však není na první pohled vidět. K tomu, aby lidé Geng ukázali vřelou a veselou povahu, potřebují silnou vnější podporu Ohně. Velmi dobře si pak mohou rozumět s lidmi jinového Dřeva. To, když společně rostou a podporují se. I proto si velmi cení loajality a oddanosti – a sami tací jsou.
 
Mezi známé osobnosti s denním vládcem Geng patří třeba

  1. Karel Čapek (spisovatel)
  2. Václav Havel (politik, dramatik)
  3. Ivan Trojan (herec)
  4. Zdeněk svěrák (herec)
  5. Vladimír Javorský (herec)
  6. Lucie Vondráčková (zpěvačka)
  7. Jim Morrison (zpěvák)
  8. Chris Cornell (zpěvák)
  9. Patrik Vrbovský aka Rytmus(zpěvák)
  10. Alberto Vojtěch Frič (cestovatel)
  11. Emil Zátopek (sportovec)
  12. Tomas Rosický (sportovec)
  13. Marek Holeček (horolezec)
  14. Leopold Lojka (google napoví)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.

Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.


použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat