neděle 30. září 2018

Lidé typu Wu - Země jang


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Člověka, který má svého denního vládce ve znamení jangové Země (Wu), bychom
si mohli nejlépe připodobnit k horám, kopcům a skalám. K něčemu pevnému, stabilnímu, solidnímu, což nám krásně vykreslí jeho základní charakteristiku. Lidé typu Wu (Země jang) jsou totiž věrni tradici a neradi mění zaběhlé a fungující postupy. Bývají konzervativní v životních postojích i politice, a než se odhodlají přijmout nějakou novinku, potřebují si ověřit, že jim to přinese profit namísto ztráty - a to chce svůj čas.

Rodina a její zázemí je pro ně důležitá, protože poskytuje stabilitu, a tak bychom o
těchto lidech mohli také mluvit jako o rodinných typech. Jsou to ale zastánci tradičních, léty prověřených modelů soužití. Ve vztazích jsou pečující, ale neoplývají empatií, takže se o vás postarají podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ať se vám to líbí, nebo ne.

Pro mnoho lidí jsou lidé typu Wu důvěrníky, kterým neváhají sdělit svá tajemství a
podělit se s nimi i o svá trápení. Pokud to celé nadneseme, dělají to proto, že u nich budou jejich tajemství jako v hrobě. Jeden z důležitých atributů elementu Země je totiž také bezpečí a mlčenlivost. Změny na poslední chvíli se od lidí typu Wu nedají očekávat. Stejně jako bychom od nich neměli očekávat dobré vyjednávací schopnosti. Na to jim chybí pružnost a empatie.

Kdo by však předpokládal, že jsou chladní, odměření a bez emocí, ten by se spletl.
Země má totiž blízko k elementu Oheň. Mají spolu mnohé podobné. K lidem jangové Země tak patří srdečnost a pohostinnost. Rádi si povídají, ale pokud se jich sami nezeptáte na jejich pocity a dojmy, nedozvíte se o nich. O svém nitru neradi hovoří. Nejspíš ale budou mít schováno ve spíži vždy něco dobrého na zub, aby tím uctili návštěvy, nebo aby si prostě sami dopřáli, až bude čas. Nadváha bývá mezi tímto typem lidí častější.

Uzavření, málomluvní a zpátečničtí budou lidé Wu hlavně tehdy, pokud jejich Země nebude dobře situována, anebo bude v problematickém postavení. Tady pak platí, že budete muset jít za horou vy, a ne čekat, že hora přijde za vámi.

Mezi známé osobnosti s denním vládcem Wu patří třeba
  • Havlova Olga (Výbor dobré vůle)
  • Václav Klaus (politik)
  • Stanislav Bernard (podnikatel)
  • Jan Neruda (spisovatel)
  • Ladislav Štaidl (hudebník)
  • Donutil Miroslav (herec)
  • Dan Svátek (režisér)
  • Vera Chytilova (režisérka)
  • Alice Nellis (režisérka)
  • Michael Jackson (zpěvák)
  • Gavrilo Princip (politický aktivista)
  • Dan Přibáň (cestovatel)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.



Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.


použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat