neděle 21. května 2023

Lidé typu Ren - Voda jang


Denním vládcem označujeme jeden z deseti elementů, který vládne ve dni vašeho narození. Najdeme jej jako přívlastek onoho zvířete v denním pilíři. On představuje jakousi esenci vaší osobnosti. Jeho síla a kvalita nám ukazují, jakým člověk umí být a k čemu inklinuje. Je to vlastně základní bod pro výklad horoskopu čínské astrologie, o poznání důležitější než zvířecí regent, který vládl v roce vašeho narození.

Člověka, který má svého denního vládce ve znamení jangové Vodě (Ren) bychom si mohli představit jako velkou vodní hladinu, nebo silnou horskou řeku, protože právě na tom si můžeme ukázat různé aspekty osobnosti takového člověka.

Voda je ze všech pěti prvků zřejmě nejsilnější. Ta jangová Voda je obrazem jisté nestálosti a proměny. Velká vodní hladina (třeba moře) i dravá horská řeka jsou neustále v pohybu. Lidé typu Ren to mají podobně. Není běžné aby vydrželi na jednom místě, v jedné práci, nebo třeba v jednom vztahu nastálo. Jejich nestálá povaha se někde v těchto aspektech jistě projeví. Lidé typu Ren často rádi cestují a nepotřebuji tak jako lidé Dřeva zázemí kam se mohou vracet. Domov si tak nějak nesou v sobě jako novodobí nomádi.

Voda je substance, která mění tvar podle nádoby, do které ji dáme a odtud odvozuje schopnost lidí typu Ren pro silnou empatii. Lidé často zaměňují empatii za starostlivost, ale v tom je velký rozdíl. Přestože lidé typu vody často tíhnou k sociálním službám, psychoterapiím nebo všemožným alternativním terapiím, dlouhodobý kontakt s nemocnými jim v konečném důsledku škodí. Voda do sebe natahuje to s čím se setkává.

Tak jako se mění příliv i odliv mění se i emocionální stránka lidí typu Ren. Pro mnoho lidí bez zjevné příčiny. A tak s klidně během dopoledne mohou u těchto lidí vystřídat různé, mnohdy protichůdné emoce. Emoce odchází tak snadno jako přichází a tak není potřeba mnohdy víc než jen vnější impulz pro jejich změnu. U Vodních lidí je běžné a ty druhé by to nemělo děsit.

Dalším důležitým aspektem je moudrost a intelekt. Lidé typu Ren jsou ti, kteří rádi o věcech přemýšlí a debatuji. Debaty však vedou hlavně na osobní rovině z očí do očí. Nejsou to palácový řečníci a neradi přednášejí většímu davu. Proto mnohdy inklinují k psychologii a filozofii. V tomto si dobře rozumí s lidmi typu Ding (jinový Oheň).Temná stránka jejich osobnosti je pak spojena se sociální fóbií, strachem, a nihilizmem.

Mezi známé osobnosti s denním vládcem Ren patří třeba

  • Friedrich Nietzsche (filozof)
  • Franz Kafka (spisovatel)
  • Haruki Murakami (spisovatel)
  • Ladislav Zibura (spisovatel, cestovatel)
  • Maxim Velčovský (umělec)
  • Dara Rolins (zpěvačka)
  • Freedy Mercury (zpěvák)
  • LIL PEEP (zpěvák)
  • Andrea Bocelli (zpěvák)
  • Karel Gott (zpěvák)
  • Sid Vicious (hudebník)
  • Andrea Verešová (modelka)
  • Tomáš Dvořák (sportovec)
  • Valentina Těreškovová (kosmonautka)
  • Bill Gates (podnikatel)

Denní vládce je jen jedním, avšak velmi podstatným aspektem vašeho horoskopu. Mohli bychom ho přirovnat k podstatě herce, který vystupuje ve hře s názvem Život. A my známe různé typy herců. To, jaký má potom tato jeho hra scénář (zda se jedná o komedii či tragédii), určuje tzv. „struktura horoskopu“. Posledním aspektem jsou naše „životní role“, tedy to, jaké všechny role v tom svém scénáři bude tento náš herec hrát. Herec, scénář a role. Teprve tyto tři části tvoří určitý komplex sebepoznání – a tedy i toho, jací lidé jsme.

Více informací o jednotlivých 4 pilířích a jejich významu v horoskopu najdete ZDE.

Více informací o denním vládci najdete ZDE.

Kalkulátor pro sestavení horoskopu najdete ZDE.

Informace o kurzech čínské astrologie najdete ZDE.


použitý obrázek JY Mastery academy

Žádné komentáře:

Okomentovat