čtvrtek 2. února 2023

Znamení Fénixe (Kohouta) v roce Zajíce


Pro znamení Fénixe, mnohdy označovaného jako Kohouta, je rok Zajíce tzv. kolizním rokem. Podle všech starých textů se jedná o velmi problematický rok pro jeho protichůdné energie. V tento čas se doporučuje, aby člověk minimalizoval své veřejné aktivity a uchýlil se k modlitbám. Skoro by se dalo říct, že by se člověk měl na rok uzavřít do kláštera a nevycházet – ale je tomu opravdu tak?

Jednoznačně můžu říct, že jde o problematický rok. Určitě se jedná o rok, kdy energie Zajíce stojí proti energiím Fénixe, ale jde o to, jak budeme tuto kolizi chápat dnes, v moderní společnosti, kde nejsme svázaní mnoha společenskými konvencemi a máme oproti lidem starověku mnohem více možností a příležitostí. Jde totiž o to, že kolizní období je dobou obratu. Představte si to tak, že to, jak to šlo do teď, to už dál nepůjde a energie ve vašich systémech se přemění. Trochu tedy tak, jako když dorůstající jang jara doroste do síly léta a dojde k přerodu a rok jako takový začne směřovat k podzimu a zimě.

Takže ano, pokud žijete nějakým způsobem a ten si chcete ponechat a lpíte na něm, pak je toto přicházející období nepříznivé, protože bude tlačit na to, abyste se proměnili. Podstatou tohoto světa je totiž změna. Nic netrvá věčně. Víme to a rádi si to připomínáme, pokud jde o druhé. Například, že každý nový den je nová příležitost. Výhodou astrologie je to, že dovede s jistou mírou pravděpodobnosti předpovědět, kdy budeme tomu kterému tlaku na přeměnu vystaveni.

A pokud víme, že tato věc nastane, máme dnes víc než kdy jindy prostředky a možnosti se s tlakem na změnu vyrovnat. V minulosti to bylo náročnější pro společensko-ekonomické bariéry, které jsou dnes znatelně menší, a vy, když se narodíte do rodiny ševce, se tím ševcem už nemusíte stát. Ale díky vzdělání, snaze a ochotě můžete proměnit svůj život do té míry, jaká se lidem starověku ani nezdála.

Kolize (změna) totiž může být i příležitostí. Těch příběhů o tom, jak se životní krize stala odrazovým můstkem pro životní úspěch, známe jistě každý mnoho. Za všechny třeba ten, jak Tomáš Baťa, než prožil svůj úspěch, ztroskotal a zkrachoval, ale byl schopen poučit se a změnit se, což mu přineslo onen celosvětový úspěch.

Takže se nadcházejícího období neobávejte a připravte se na změny. To, že za všechno se platí, je další známý fakt. A ano, i ty změny něco stojí. Budete se muset třeba přestěhovat, najít si práci v jiném místě, nebo si zaplatit kurz, kde se naučíte nové věci, které vám pomohou k lepší práci. Možná se ve vztahu rozejdete a budete nějaký čas sami, ale tak to prostě v životě chodí. Nic s tím neuděláte, a dokud to nepochopíte, nepřijmete a nepůjdete dál, bude to pro vás jen slzavé údolí.

Vesmír vám nic nedluží. Vy sami jste mu nic nedali, tak po něm ani nežádejte, aby vám něco dal. Přijměte jako fakt, že věci se prostě dějí podle určitého řádu a že život je změna, a reagujte na to. Tyto síly jsou mocnější než síla vaší mysli a vůle, silnější než síla vašich paží snažících se udržet to, co máte. Najděte nové cesty, najděte nové způsoby a ono to půjde.

Síla Hvězd záleží na kontextu celkového horoskopu každého z nás. Vždy však toto berte jako potenciál, nikoliv jako danost. Astrologie slouží k předpovídání vlivů tak, abyste měli prostor a čas připravit se na situace – těm pozitivním jít svou aktivitou naproti, ty negativní správným postojem eliminovat. Hvězdy jsou jen potenciál, který potřebuje vhodné situace k tomu, aby se projevil. Pokud není prostor, kde by se projevil, nenastane to.

To, v jakém prostředí se může předpokládaný vliv Hvězd projevit, je dáno umístěním toho kterého znamení ve vašem horoskopu. Pokud máte toto znamení v ročním pilíři a jste tedy narozeni v roce Fénixe (1969, 1981, 1993, 2005 atd.), jsou lidé, se kterými se znáte, tedy obecná široká veřejnost, těmi, se kterými může dojít k dané interakci. Stát a veřejné instituce mohou do vašeho života zasáhnout víc, než byste si možná přáli.

Pokud jste narozeni v měsíci Fénixe, tedy cca od 7. září dál, pak je prostředí, kde se projeví síla Hvězd, dána širší rodinou, vztahy v práci a mezi přáteli. Kontext samotného horoskopu pak dopřesní to, kde a jak. Tyto změny pak mohou být hlavně v oblasti pracovní.

Den Fénixe se může projevit u vás doma, protože má přímý vztah k vám a vašemu partnerovi – potenciálnímu, i tomu faktickému. Partnerská krize pak je tedy způsobena primárně astrologickým vlivem, a tak pomine sama od sebe, až se rok Zajíce přerodí do roku Draka. Vytrvejte a nedělejte unáhlená rozhodnutí, protože pokud není ve hře násilí, dluhy a hazard, mohou být pochyby dány jen zdáním nesouladu. Trochu jako by se jednalo o hormonální dysbalanci a vaše vidění světa nemusí být objektivní.

Hodina Fénixe (17:00–19:00 hod.) odráží oblast našich snů, plánů a oblast těch, o které se staráme. Nacházíme zde tedy vztahy s podřízenými, ale i našimi dětmi. Pokud jste se narodili v hodině Fénixe, je toto oblast, kde se mohou vlivy tohoto znamení projevit. Možná se vyeskalují vztahy s podřízenými, možná s dětmi, kontext každého horoskopu ukáže, co, ale je to dočasné.


Pamatujte na to, že každý máme horoskop sestavený ze 4 vlivů (znamení roku, měsíce, dne a hodiny), a váš osud je tak utvářen více vlivy. Znamení roku, kdy jste se narodili, je jen jedním z nich a pro detailnější seznámení se s celým horoskopem mne neváhejte kontaktovat.

Pokud vás zajímá horoskop, objednejte si ho ZDE.

Pokud se chcete čínskou astrologii učit, zapojte se do mých kurzů astrologie ZDE.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat