sobota 27. května 2023

Červen 2023 je měsíc Zemského Koně (Wu Wu)

Červen je v čínském horoskopu měsícem Koně. A letošní červen bude pod vládou znamení Zemského Koně. Co chystá a jak se bude projevovat? Koho potrápí a koho podpoří? Jaké zdravotní indispozice je dobré brát na zřetel? Na tyto otázky ale i další najdete odpovědi v novém článku…

Červen je jakýmsi předělem roku. Slunce v této době vystoupá na své cestě po obloze do nejvyššího bodu, a léto tak dosáhne svého vrcholu. Rok se tedy překlopí do své jinové poloviny a přes podzimní rovnodennost poputuje k zimnímu slunovratu. Tento moment obratu je pro mnoho kultur a společenstev důležitým mezníkem v jejich chápání času, a proto se s obřady oslavujícími Slunce setkáváme po celém světě. V čínské astrologii vládne červnu znamení Koně.

Kůň (Wu) je v čínské astrologii kardinálním znamením léta a hlavním znamením elementu Oheň (Chuo), se kterým je spojen, a který tedy ve dvanácti znameních představuje. Ze samé podstaty je znamení Wu symbolem křižovatky, proměny, jisté vrcholné fáze a také úderu. Kůň jako zvířecí regent byl do astrologických znamení doplněn až následně. Představuje pak tedy rozhodnost, sebe-vědomost a samostatnost. Jde jednoduše o silné znamení inklinující k individualitě, ale ne k osamělosti. Často ho najdeme u lidí v zábavním průmyslu, mezi herci, zpěváky, ale i sportovci (J. Travolta, Jackie Chan, M. Kocáb), ale samo sebou i jinde. Je to znamení, které potřebuje oslnit a zaujmout, a proto potřebuje lidi kolem sebe.

Znamení Koně se celkem dobře snáší s Tygrem (Yin) a Psem (Xu), protože s nimi tvoří partu – a tato znamení si tedy mohou červen užít víc než ostatní. Dobře se snáší také s Kozou (Wei), se kterou tvoří manželskou kombinaci, a slabost má také pro Kance (Hai). Takže i Koza a Kanec mohou mít z tohoto období roku prospěch. Na pozoru by se však měli mít Krysy (Zi), Buvolové (Chou), Zajíci (Mao) a také samotní Koně (Wu). Tato 4 znamení mají s Koněm problematické vztahy, a tak se to nejspíš odrazí i do jejich životů.

Pro Krysu je znamení Koně kolizním znamením přinášejícím do jejího života tlak na změnu. Ta přijde do oblasti, kde se znamení Krysy nachází. Pokud jste narozeni v roce Krysy, je pravděpodobný konflikt se státem a úřady obecně, stejně jako se vzdálenými příbuznými – to podle charakteru dalších vašich znaků v horoskopu. Pokud jste narozeni v měsíci Krysy (II. polovina Střelce a I. polovina Kozoroha), je riziko kolizí v bližší rovině a na pracovišti (obecně s lidmi, se kterými jste si bližší). I zde záleží na vašich dalších třech znameních ve vašem horoskopu. Stejně jako u těch, kteří se narodili v hodině Krysy (23:00 – 0:59 hod.), tedy kolem půlnoci. U nich se může kolize projevit v oblasti potomků, zaměstnanců, o které pečují, a také v oblasti jejich dalšího rozvoje, plánů a představ.

Pro Buvoly je tento měsíc rizikový pro nepříznivé zasahování třetích stran do jejich života. Někdo může nabourat jejich partnerský vztah, poškodit jejich pracovní pozici, nebo jim jinak zkomplikovat život. Pro Zajíce pak leží riziko v nezkrocených touhách jangových elementů Dřeva a Ohně, které v důsledku Květů broskvoně mohou v krajním případě vyústit v nevhodné chování hraničící se sexuálním násilím. Máte-li ve svém horoskopu Zajíce, buďte v tento čas více než kdy jindy ostražití. Na závěr tohoto výčtu pak samotní Koně mohou prožívat problematické dny pro jejich kolizi se sebou samými. Tedy budou vystaveni situacím, ve kterých pokud půjdou proti sobě (a budou k tomu mít tendence), spláčou nad výsledkem. Je lepší být konzistentní, poradit se se zkušenějšími a nebrat bez rozmyslu kdejakou na pohled přijatelnou výzvu.

Jistý profit z tohoto období může pak mít Had, Buvol a Fénix, pro které je toto období časem, kdy se objeví jejich Hvězda Květu broskvoně. To je astrologický aspekt, který nás dělá atraktivnější, aniž bychom pro to museli udělat něco extra. Květ broskvoně nás tak jako by rozsvítí, my jsme přitažlivější a druzí na nás mohou lépe reagovat. Snadněji se tedy domluvíme, prosadíme i seznamujeme. Pokud tedy potřebujete, je tento měsíc pro vás tím správným časem na vyjednávání a prosazení svých plánů a vizí, nebo snadnější cesta, jak oslovit druhé pohlaví.

Pokud jste se nenašli v tomto základním výčtu, je to proto, že znamení Koně s vaším znamením nemá zásadní interakci, a to, jak na vás tento měsíc zapůsobí a co vám přinese, je převážně odvozeno, tak jako u ostatních, ze všech 4 znamení, která váš čínský horoskop obsahuje.

Letošní červen pak bude pod vládou elementu Země a Ohně. Vládnout totiž bude Zemský Kůň (Wu Wu), který je 55. znamením ze šedesáti, která v čínské astrologii máme. Připodobnit bychom ho mohli k sopce. Trumfnout ho tak může jen Ohnivý Kůň (Bing Wu), se kterým mají mnoho společného. Jangová Země (v symbolice hora) je mírná, pokud ale není vysušená a silně podpořená Ohněm, což se v tomto znamení děje. Elementy pak ukazují svoji stinnou stránku, kde může být stagnace, mlčení a neochota ke změnám. To s sebou může přinášet neurvalost, netrpělivost a úrazy z nedbalosti a nepozornosti. Pro komplikovaný vztah mezi Císařem tohoto roku (Zajícem) a Ministrem tohoto měsíce (Koněm), o kterém již byla řeč, nemůžeme čekat veskrze příznivý měsíc. Komplikovaný vztah mezi císařem a ministrem se nejspíš projeví i v dalším směru, kde můžeme předpokládat eskalaci probíhajících konfliktů a vyšší riziko požárů.

Oheň tak promluví i do zdravotní stránky tohoto období. Červen je již tradičně spojen s akupunkturní dráhou srdce. Ta se nachází na vnitřní spodní linii obou rukou a obsahuje 9 bodů. Lidé slabší na srdce a ti se silným Ohněm v těle by měli být v toto období opatrní. Ti, kteří mají dům orientovaný na jih, nebo mají na jihu hlavní vstupy do domů, jsou potenciálním rizikem nemoci stižení také, stejně jako muži narození v roce 1958, 1967, 1976, 1985, nebo taky 1994. Pro ženy jde o roky 1955, 1964, 1973, 1982, ale také 1991.

Za zmínku pak stojí ještě pár dat se zvláštním vlivem o kterých je dobré vědět:
04. června je úplněk 5 lunárního měsíce (Jahodový úplněk)
05. června je Den nebeského odpuštění
06. června je Lunární přizemí
06. června je Počátek měsíce Zemského Koně
17. června je extra silný den Ohně (souběh mnoha vlivů)
18. června je den vhodný pro očistu před Slunovratem
18. června je Novoluní 6 lunárního měsíce
20. června je Den proměny - nevhodný pro nové akce
21. června nastává Letní slunovrat
22. června je Lunární odzemí
23. června je velmi silný den Vody (silně kolizní den)

Na nebesích pak v tomto měsíci asi nic nepřebije letní slunovrat, bod nejvyššího jangu. Ten nastává 21. června 2023 v odpolední hodině Opice (15:58 UTC+1). Je to počátek druhé poloviny roku. Slunce ještě bude nějaký čas zahřívat zemi a teploty porostou, ale Qi (vitální síla univerza) je silná a již zralá. Léto je tak ve své polovině a do počátku podzimu, který přijde na začátku srpna, chybí zhruba 48 dní. Slunce, které svým způsobem pro nás může představovat mužský princip a stálost konání, když oproti měsíci vychází a zapadá vždy stejně, si v tento čas zaslouží naši pozornost a jistě i díky za život, který k nám skrze jeho světlo a teplo přichází. Co o nadcházející době říká Kniha proměn najdete ZDE a jak to vypadá optikou Feng Shui zase ZDE. protože to se všechno do jednoho článku napsat nedá. 
Užijte si tedy tento čas do sytosti a u dalšího astrologického výhledu zase na shledanou.

Chcete znát svůj horoskop? Objednejte si rozbor ZDE

Další článek? Co třeba tento ZDE?

Žádné komentáře:

Okomentovat