neděle 2. července 2023

Červenec – měsíc Zemské Kozy (Ji Wei)


Nastává červenec. Skončila škola a začal první měsíc školních prázdnin a také tedy období dovolených. Sedmý den tohoto měsíce převezme žezlo vlády v cyklu roku od Koně znamení Wei, jehož regentem je Koza. Pojďme se tedy podívat to co nám tento měsíc nachystal a jak se budou energie tohoto období projevovat.

Než se začtete do tohoto článku, jděte na web www.CinskaAstrologie.cz a sestavte si svoje 4pilíře osudu (čínský horoskop), abyste si mohli informace z článku promítnout na svůj osobní horoskop a tedy do svého života. V horoskopu 4 pilířů se pak soustřeďte na informaci základní tabulky. Hlavně se zaměřte na druh denního vládce a zvířecího regenta, který vládl v pilíři roku, měsíce, dne a hodině. Jaký je význam jednotlivých pilířů najdete pak ZDE.

Červenec již tradičně patří pod vládu znamení Wei, jehož zvířecím regentem je koza. V některých knihách, nebo informacích na internetu najdete, také ovci, někde dokonce kozorohy a jiná zvířata s rohy. Znamení Wei v podstatě není ani jedním a zvířecí regent se ke znamení přidal až dodatečně před zhruba dvěma tisíci let. Z pohledu charakteru znamení je definici znamení Wei nejblíže symbolika Kozy. Jistá umanutost, individualita a rozmařilost vlastní znamení Wei se jednoznačně projevuje více v tom, jak chápeme charakter kozy, než stádovité, mírné a svým způsobem spořádaně uniformní ovce. Znamení Kozy (Wei) patří z podstaty věci k elementu jinové Země a protože letošní červencová Koza je Zemská, jedná se o velmi silný zemský pilíř.

Ji Wei, tedy Zemská Koza je tedy velmi silné Zemské znamení, vnášející do struktury tohoto roku Nebeské omezení a Pozemský soulad. Je to dáno vztahem mezi znamením, které vládne roku (Vodní Zajíc) a tomu, které vládne v měsíci (Zemská Koza). Vodní Zajíc je pro tento čas císařem tohoto roku a Zemská Koza je jeho ministr. Ministrů je dvanáct, jako měsíců v roce. Tento ministr vládne ve svém úřadě silnou Zemskou energií. Ta je vesměs příznivá. Podporuje výnosy tohoto roku, protože Zajíc a Koza spolu s Kancem patří do nebeské trojky. Co se týče výnosů, prosperity a zhodnocení je tento měsíc podporou pro to, aby Zajícova prosperita vzrostla. Jinová Země a jinová Voda však netvoří úplně harmonický pár. Zemně v základě Vodu omezuje. Tvoří ji jistou bariéru a dává ji tedy rámec pro její projevy. Pokud nebudou mít vaše plány reálné parametry, nebudou vhodné k realizaci. Vzdušné zámky v tomto období není smysluplné budovat. Podporu bude mít hlavně to co má reálný rozměr a dopad. Země stabilizuje, uklidňuje a pečuje. Není sice empatická, ale je pečující.

Zemská Koza je prosperující znamení. Jejím směrem je Jihozápad a všichni, kteří mají Ming Kua GEN (bílá8), tedy mohou z této prosperity těžit víc než ostatní.

Koza si plně nerozumí s Buvolem. Nemá jeho rozvážnost ani vytrvalost. Pro znamení Buvola (Chou) bude tedy tento měsíc tím nejnáročnějším v celém roce. Pokud kolizi mezi těmito znameními doplní Pes (Xu), pak se mohou projevit tendence k bossingu, šikaně a zneužívání pravomocí. Máte-li znamení Psa a Buvola ve svém horoskopu, buďte ostražití a věnujte pozornost primárně svým věcem. Pro Kozu je znamení Psa a Buvola nejméně v souladu. Krok s nimi drží Krysa (Zi). Pokud máte v horoskopu Krysu, očekávejte problémy, které vám ale způsobí druhá strana. Taková konstelace přináší situace kdy vám někdo třetí nabourá vztah, zakázku, projekt …. Vždy podle toho, kde znamení Krysy (Zi) máte v horoskopu.

Ten, kdo naopak může z této konstelace vytěžit maximum jsou Koně, Kanci a Zajíci. Ti mají s Kozou vhodné vazby a tak podporují růst a užitek. Koza je nositelem mnoha příznivých i neblahých Hvězd. Pro lidi narozené v roce Opice otevírá dveře k nemocem. Pro ty narozené v měsíci Srpnu, pak k uzdravení. Tygrovi a Zajíci otevírá cestu k prosperitě, a tak sledujte, který, den v tomto měsíci tato znamení budou vládnout. Ty dny totiž nesou esenci prosperity.

Lidé, kteří mají svého denního vládce (více o něm zde) ve znamení Jia (dřevo jang), Wu (Země jang) a Geng (Kov jang) mohou tento měsíc získat podporu ad nápomocných přátel. Hvězda šlechtice k nám přivádí pomocníky z řad výše postavených osob. Lidé jangového Ohně a jinové Vody pak mají otevřené dveře k úrazům a nehodám více než jiní. Je dobré si ohlídat své osobní kolizní dny (více o nich ZDE). Lidé Jinového Ohně by si měli dát pozor na románky a milostná dobrodružství. Hvězda Rudé komnaty právě otvírá své dveře. Všechny uvedené konstelace mohou v individuálním horoskopu zesílit nebo oslabit, podle vaší vlastní struktury znamení a pokud si tedy chcete pořádně ujasnit jaké vlivy v horoskopu máte, objednejte si rozbor horoskopu. (Více ZDE)

Červenec a znamení Kozy již tradičně patří z pohledu čínské medicíny k akupunkturní dráze Tenkého střeva. Ta vede po vnější spodní hraně rukou od malíčku přes horní část zad (lopatky) na krk a hlavu a u uší. Obsahuje 19 akupunkturních bodů a nás by měl zajímat v tomto měsíci hlavně bod Si8 – kterému se říká také Malé moře. Najdete ho na vnější straně lokte. Tento bod je prospěšné masírovat a moxovat, tedy výrazně stimulovat, protože nám pomůže přenést se do podzimního období. Ať se nám to totiž líbí nebo ne, Koza uzavírá léto a transformuje nebeskou čchi do podzimní sezóny. Počátkem srpna se tak narodí podzim a abychom na něj byli co nejlépe připraveni je dobré stimulovat právě Si8. Pro další zdravotní doporučení v tomto čase a k vašemu stavu vyhledejte místního terapeuta čínské medicíny. Google Vám jistě napoví. A pokud ne, napište a já vám poradím a nasměruju.



Všem, kteří dočetli až sem děkuji za pozornost a sledujte moje profily na sociálních sítích. Najde tam další praktické typy a doporučení v rámci čínské astrologie a tradičního Feng Shui.


Další článek třeba ZDE

obrázky archiv autora (https://www.facebook.com/AcuProAcademy)

Žádné komentáře:

Okomentovat